nieuws

Facultatieve
Sponsors

Grieken kunnen uitvaart niet meer betalen

22 februari 2013


De dramatische financiƫle crisis in Griekenland drijft veel Grieken meer en meer tot wanhoop. In het straatarme land is eigenlijk nergens meer geld voor. Uit cijfers van het Griekse CBS blijkt dat de Grieken nu ook flink moeten bezuinigen op de uitvaart van hun dierbaren, dat meldt De Volkskrant.

Het zijn vooral de Griekse kerken die inkomsten mislopen omdat steeds meer mensen besluiten om geen plechtigheid meer te houden de kerk. Nabestaanden zouden wel naar de kerk willen, maar ze kunnen de kosten daarvoor niet meer opbrengen. De kerken merken dat overigens ook aan het aantal kerkelijke huwelijken. Dat aantal ging in drie jaar omlaag van 40.000 naar 28.000.

Overledenen worden achtergelaten in ziekenhuizen

Om nabestaanden tegemoet te komen heeft het gemeentebestuur van Athene de leges voor begraafplaatsen al verlaagd. Maar dat kan niet voorkomen dat sommige families helemaal geen uitvaart kunnen houden. Ziekenhuizen in Griekenland zien steeds vaker dat families de overledene helemaal niet komen ophalen. Nabestaanden durven hun dierbare niet meer mee te nemen omdat ze bang zijn dat ze dan moeten opdraaien voor de kosten van de uitvaart. Het hoofd van de gemeentelijke begraafplaatsen in Athene zegt dat mensen tot voor kort altijd geld hadden voor de uitvaart. Maar mensen hebben het nu zo slecht dat ze het niet meer kunnen opbrengen om een traditionele uitvaart te houden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >