Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Naslagwerk met bijzondere monumenten ‘Westerveld: een monumentale ontdekkingstocht’

maandag 12 november 2012

In het uitgestrekte gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) bevinden zich heel veel mooie monumenten. Elk met een eigen verhaal. Onlangs verscheen het boek ‘Westerveld, een monumentale ontdekkingstocht’.

In dit naslagwerk worden ruim honderd bijzondere monumenten besproken, waaronder die van Anthony Fokker, Lex Goudsmit, Multatuli en Pim Fortuyn. Het boek bevat tevens een gedetailleerde plattegrond, zodat de lezer volop de gelegenheid krijgt om de bijzondere plekken en de schoonheid van Westerveld te ontdekken. Het boek kost € 24,95 en is verkrijgbaar op Westerveld en via www.bc-westerveld.nl.

Voor het boek is een zorgvuldige selectie gemaakt. “Dat was moeilijk, aangezien álle monumenten bijzonder zijn en elk hun eigen verhaal vertellen”, zegt directeur Carla Bosua. “De monumenten in het boek zijn bijzonder vanwege hun unieke karakter, cultuurhistorische waarde en/of de bekendheid van de overledene. In het boek staan daarom niet alleen klassieke monumenten, maar ook heel eigentijdse. Uiteraard worden ook urnenmonumenten beschreven.”

Rijksmonument
Westerveld -een Rijksmonument met niet alleen één van de oudste particuliere begraafplaatsen (1888), maar met tevens het éérste crematorium in Nederland (1913) -is een voor ons land unieke locatie waar een bijzondere historie, persoonlijke aandacht voor nabestaanden, een monumentale uitstraling, rust en schoonheid van de natuur samen komen. Het uitgestrekte gedenkpark (ruim 31 ha) -tevens een erkend vogelreservaat -is een geliefd wandelgebied. Het heuvelachtige karakter van het terrein geeft Westerveld een haast on-Nederlandse uitstraling. Voor Westerveld is 2013 een mijlpaal. Niet alleen bestaat de begraafplaats dan 125 jaar, maar het is dan ook precies 100 jaar geleden dat het crematorium geopend werd.

Internationaal aansprekend
Ook internationaal is Begraafplaats & Crematorium Westerveld aansprekend. Zo werd Westerveld als eerste begraafplaats in Nederland gevraagd toe te treden tot de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE), een prestigieuze organisatie waarvan onder meer ook monumentale begraafplaatsen als Père-Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome lid zijn. De ASCE stelt dat aangesloten begraafplaatsen belangrijk zijn als cultureel erfgoed.

'de Facultatieve Groep'
Begraafplaats & Crematorium Westerveld maakt deel uit van 'de Facultatieve Groep'. De kernactiviteiten van de Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert 'de Facultatieve Groep' diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'deFacultatieve Groep'voorstaat!

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder