nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA verbindt zich aan lichtkunstfestival GLOW

8 november 2012

Eindhoven, 8 november 2012 - Onlangs startte DELA coöperatie het initiatief tot het delen van mooie woorden voor elkaar. Iets moois aan een ander overbrengen hoeft niet altijd in woorden. Ook via kunst worden verhalen, gedachten en gevoelens gedeeld.

Dit jaar verbindt DELA zich daarom aan lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven. Tijdens dit evenement, van 10 tot 17 november, is een bijzondere lichtprojectie te zien op het hoofdkantoor van DELA aan de Oude Stadsgracht.

Als coöperatie geworteld in de Eindhovense samenleving wil DELA betekenisvol zijn voor deze stad. De stad waar ook een belangrijk deel van haar leden woont. Edzo Doeve, algemeen directeur DELA: "DELA wil laten zien dat ze midden in het leven staat en ook op andere wijze betekenisvol voor haar leden kan zijn. Wij doen dit door initiatieven te steunen die de stad mooier maken en op de kaart zetten. Zo steunen we het Van Abbemuseum, de Lichtjesroute, de Eindhovense Fakkeltocht, de marathon van Eindhoven en het Frits Philips muziektheater. Ook werkten we samen met studenten van de Design Academy in het project 'Herinner mij'. Dit jaar kozen we voor de lichtkunstwerken van GLOW."

Samenwerking

GLOW is in korte tijd uitgegroeid tot een hoogstaand lichtkunstfestival met internationale uitstraling dat jaarlijks veel bezoekers uit binnen- en buitenland naar Eindhoven trekt. "We zijn blij dat DELA zich verbindt aan het festival. Met de steun van sponsoren kunnen we de bezoekers een gevarieerd en spraakmakend programma blijven bieden", aldus Robbert ten Caten van organisatie GLOW. "Het kantoorgebouw van DELA is opgenomen in de route en ondergaat door de projectie van een lichtkunstenaars een ware gedaanteverwisseling".

Over GLOW

De stad Eindhoven heeft naam gemaakt met licht, design en technologie en blijft zich op deze gebieden voortdurend ontwikkelen. GLOW biedt een platform aan kunstenaars, designers en architecten die actief zijn op het gebied van licht. Projecties, video, computers, sensoren, animatie: GLOW laat zien dat de mogelijkheden van lichtkunst onuitputtelijk zijn. Bij de introductie in 2006 werd GLOW uitgeroepen tot één van de meest innovatieve Nederlandse evenementen en inmiddels wordt nauw samengewerkt met lichtfestivals in steden als Gent en Jeruzalem. Vorig jaar kwamen 360.000 bezoekers op de uiteenlopende lichtcreaties in de openbare ruimte af. Kijk voor meer informatie op www.gloweindhoven.nl.

Over DELA

Zo'n 150 vestigingen, 2.100 medewerkers en 3,6 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 75 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is DELA's ambitie dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg en het keurmerk Privacy Waarborg.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >