nieuws

Facultatieve
Sponsors

2e Allerzielen Alom in Zwanenburg wederom bijzonder

5 november 2012

Afgelopen zaterdagavond 3 november werd voor de tweede keer Allerzielen Alom gevierd in Haarlemmermeer. Met ongeveer 600 bezoekers was de begraafplaats Houtrijk en Polanen in Zwanenburg druk bezocht. De begraafplaats was prachtig verlicht met lichtjes, kaarsen en fakkels. Veel bezoekers hadden van te voren geen idee wat ze konden verwachten maar waren op de avond zelf verrast en zeer onder de indruk van de warme sfeer, de toegankelijkheid, de verschillende rituelen en de mooie verlichting op de begraafplaats.

Rituelen kunstvormen
De viering werd om 18:00 uur officieel geopend door Arthur van Dijk, wethouder Economie, Schiphol en Cultuur van de gemeente Haarlemmermeer. Dierbaren werden herdacht aan de hand van diverse rituele kunstvormen. Zo kon er bijvoorbeeld bij het ritueel ‘Herinnerdingen’ een kastje worden ingericht met een voorwerp dat herinneringen oproept aan een overledene. Uit een zorgvuldig samengestelde verzameling voorwerpen koos een bezoeker dat voorwerp dat bij het zien direct een herinnering oproept. Men kon het voorwerp in een bijzonder vormgegeven kastje met sprookachtige nissen plaatsen.

In een afsluitend ritueel ‘Het Laatste Oordeel’ konden bezoekers de avond nogmaals overdenken, en was het mogelijk om woorden te leggen die ze bij deze avond vonden passen. De woorden, gemaakt van houten letters, werden in het gras gelegd. Woorden zoals; kippenvel, fantastisch, indrukwekkend, ik hou van jou, samen, tevreden, schittering en opa & oma (veel door kinderen neergelegd) lagen prachtig tussen de herfstbladeren in het gras. De kinderen van basisschool Gaandeweg uit Zwanenburg hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de sfeer door hun verlichte schoolramen mooi te versieren en lichtpakjes te maken voor op de begraafplaats.

Allerzielen Alom werd mede mogelijk gemaakt door Pier K, Dunweg, Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Haarlemmermeer en is een concept van Ida van der Lee. Voor meer informatie zie www.haarlemmermeerviert.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >