nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rouwadvertentie Twensche Courant schokt Nederland

5 november 2012

'Lieve pap en mam, Ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim.' Deze tekst is vandaag te lezen onder de rouwadvertentie van een pas 20-jarige jongen uit Twente. Zijn ouders hebben zijn afscheidsbrief onder de rouwadvertentie geplaatst en dat heeft op het internet een grote discussie losgemaakt over pesten.

Tim is niet het enige slachtoffer van pesten die als gevolg daarvan een einde maakt aan zijn leven. Maar niet vaak komt het verhaal van het slachtoffer op deze manier onder de aandacht van het hele land. Op Twitter wordt met verontwaardiging en emotie gereageerd op wat Tim is overkomen. Ook diverse bekende Nederlanders reageren geschokt op Twitter. Ernst Daniel Smid tweet: ‘wat een verschrikking!!! Wat een DRAMA!!!. Claudia de Breij stuurde het volgende bericht via Twitter: ‘Potverdorie zeg. Wat afschuwelijk. Zit hier met tranen in mijn ogen. Wat zonder, wat zonde, wat zonde. Georgina Verbaan heeft op haar account een boodschap geplaatst voor mensen die anderen pesten. ‘Verschrikkelijk. Denk hier even aan als je iets ‘grappigs’ tegen/over iemand meent te moeten zeggen.

De ouders van Tim zullen bij hun keuze om de laatste woorden van Tim mee te nemen in zijn rouwadvertentie mogelijk de bedoeling hebben gehad om een discussie op gang te brengen over het onderwerp pesten. Die discussie is nu in ieder geval op gang gekomen.
U kunt de rouwadvertentie van Tim bekijken via deze link.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >