Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Wereldlichtjesdag Herdenkingsavond in Castricum

Zondagavond 9 december, begraafplaats Onderlangs

donderdag 29 november 2012

Op zondagavond 9 december gaat een golf van licht over de wereld heen; in elke tijdzone steken mensen een kaarsje aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Ook in Castricum is een Wereldlichtjesdag herdenkingsavond, op Begraafplaats Onderlangs. “Vanaf 18.30 uur is iedereen die zich betrokken voelt van harte welkom”, zegt initiatiefnemer Daphne van den Boogaard. ”Samen brengen we licht in het donker van missen.”

Geborgen in je hart

“Hoewel je kind niet meer fysiek bij je is, draag je hem of haar altijd met je mee in je hart”, vertelt Daphne verder. “Het thema van de herdenking is dan ook ' geborgen in je hart'. Bezoekers mogen een hartenbriefje schrijven of erop tekenen. Broertjes en zusjes luisteren naar een mooi verhaal, waarna ze met een klein eigen ritueel stil staan bij wat het verlies voor hen betekent”.

Noordhollandse samenwerking

Wereldlichtjesdag Castricum is een herdenkingsavond voor en door Noordhollanders; de organisatie is in handen van rouwtherapeut Marielle van der Laan, herdenkingsondernemer Pauline Maat en ritueelbegeleider Daphne van den Boogaard, alledrie uit Castricum. In ons vak zien we hoe heftig je leven 'metzonder kind' kan zijn, zegt Daphne. “We organiseren de Castricumse Wereldlichtjesdag dan ook met veel liefde.” Zangeres Simone Awhina uit Heiloo komt zingen, waaronder de namen van de kinderen. Ook de uit Alkmaar afkomstige Arnaldo Lopez levert een bijdrage met zijn handgemaakte 'hart van hout'. De herdenkingsavond wordt mede mogelijk gemaakt door steun van Stichting UNC Fonds, het goede doelenfonds van IJmond Uitvaartverzorging.

Wereldlichtjesdag herdenkingsavond Castricum I zondagavond 9 december I 18.30 uur I begraafplaats Onderlangs I Kramersweg 3 in Castricum I gratis entree en parkeren

De bijeenkomst vindt – overkapt – buiten plaats, dus kleed u lekker warm aan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daphne van den Boogaard via www.levensceremonie.nl

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder