Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Essenhof opent de poort

woensdag 28 november 2012

Na ruim twee jaar van ontwerpen, bouwen, herinrichten en aanplanten is de voltooiing van het Masterplan Essenhof een feit. Op vrijdag 30 november zal wethouder Bert van de Burgt de officiƫle openingshandeling van de vernieuwde Essenhof verrichten.

Masterplan
In 2010 werd het Masterplan Essenhof vastgesteld door de gemeenteraad. Dit heeft geresulteerd in een uitbreiding van de dienstverlening, de uitvoering van achterstallig onderhoud en het verhogen van de kwaliteit en uitstraling van de groene omgeving op de begraafplaats. Daarnaast is de de capaciteit van de Essenhof uitgebreid, zodat de begraafplaats ook in de toekomst zijn functie kan behouden.

Publiekskantoor
Voor bezoekers is er een speciaal publiekskantoor gekomen waar mensen terecht kunnen voor vragen en informatie. Eerder werd het nieuwe crematorium al in gebruik genomen na een ingrijpende verbouwing van het hoofdgebouw. Nabestaanden kunnen nu ook bij de invoer van de overledene aanwezig zijn. Daarnaast werd de familiekamer uitgebreid.

Nieuwe aula
Ook de grote aula is geheel vernieuwd. Deze heeft de naam 'Biesbosch Aula' gekregen. De aula in het monumentale gebouw op het midden van de begraafplaats heeft de naam Thuredrith Aula gekregen.

Toegangspoort
De laatste stap in het Masterplan is de vernieuwing is het voorterrein. Hier is een nieuwe toegangspoort geplaatst die op 30 november officieel in gebruik zal worden genomen. Dit moment wordt gemarkeerd tijdens een korte bijeenkomst waar medewerkers van de Essenhof, relaties, uitvaartleiders, bezoekers en nabestaanden centraal staan.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder