nieuws

Facultatieve
Sponsors

Instructie dvd met informatie over hoe pijnloos te sterven

3 februari 2012

Website Medisch Contact heeft vandaag een artikel gepubliceerd dat gaat over de film ‘De heliummethode’. In de korte film is te zien hoe je met deze methode op een pijnloze manier kan sterven. De ‘ingrediënten’: een braadzak, elastiek, tape en twee heliumtanks. Al deze spullen zijn in Nederland legaal te verkrijgen.

Medisch Contact schrijft dat ouderenpsychiater Boudewijn Chabot in de film laat zien hoe mensen op deze manier een einde aan hun leven kunnen maken. Chabot zegt in het artikel dat er veel behoefte is aan een humane dood onder eigen regie. Hij noemt het zelfeuthanasie en dat heeft volgens hem veel overeenkomsten met euthanasie. In dit geval is de persoon die wil sterven zelf verantwoordelijk en niet de arts. De heliummethode zou snel werken. Iemand die de methode uitvoert raakt binnen een minuut buiten bewustzijn en zal vervolgens sterven door zuurstofgebrek. Volgens Chabot hebben artsen door deze methode hun monopolie op een snelle inslaapdood verloren.

De film is alleen op internet te bestellen via website: www.heliumthuissterven.nl
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Reageer op dit artikel

Reacties:


27 februari 2021 om 17:17

Maria

Site kan ik niet openen. Je kan reageren maar antwoorden blijven uit. Heliumtanks moet je ingedrukt houden en ook ik ben op zoek naar een soort masker in plaats van een braadzak. Als je het doet moet je het wel goed doen.


2 februari 2021 om 22:12

Ingrid

Je moet die spuitmondjes verwijderen en daar de slangen op aansluiyen


2 juni 2020 om 23:11

brigitte

Ik kan de site www.heliumthuissterven.nl niet openen?


24 april 2020 om 21:18

Esmee

Net als een aantal mensen voor mij, vraag ik me af hoe ik aan een fles of tank kan komen die geen beveiliging heeft zoals Michelle beschrijft. Indien dit niet kan, zou het dan mogelijk kunnen zijn om het 'tuutje' door middel van een tie wrap o.i.d. ingedrukt te houden?


14 maart 2020 om 10:58

Michelle Jansen

Hier dezelfde vraag. Waar koop je 100% zuivere helium zonder dat je flessen hoeft te huren? De tanks die ik kon vinden op internet hebben een beveiliging. Zodra je het kraantje opendraait, stroomt er nog geen helium uit. Dit gebeurt zodra je het spuitmondje monteert en naar beneden duwt. Wie kan mij helpen met het vinden van de juiste tanks?


29 februari 2020 om 19:14

Liever Anoniem

Ik ben vreselijk onhandig en heb geen fijne motoriek. Bij
het prepareren, testen of opzetten van de braadzak gebeurt er iets
Met de zak waardoor er zuurstof bijkomt, concludeer ik uit m'n reflexmatige schreeuw om hulp toen ik bij kwam/aan het bijkomen was. Ik weet dat Co2 reflexen teweegbrengt. Mezelf kennende is het niet ondenkbaar dat tijdens de lektest of het opdoen van de zak, er een (minuscuul) gaatje in de zak is gekomen of dat de knip in de zoom verder is uitgescheurd.

Ik zie erg op tegen de volgende keer, vooral omdat de
2 braadzakken erop ook niet goed waren. Mijn vraag is of iemand
een alternatief heeft voor de braadzak? Mijn familie wil niet ZO ver meegaan dat ze me in praktische zin helpen. Wat ik begrijp en respecteer. Is hier iemand die wél een alternatief heeft voor de braadzak? Heel veel dank bij voorbaat. Ik heb het restant rust dat nog in mij zat, verloren aan twijfel of het lukt. Heb een hevige angststoornis, pff dan die onzekerheid of ik wel sterf. Dat is lastig om te verdragen zeg. Ik hoop dat iemand een tip heeft om voor mij
wat zekerheid te zorgen. Zo bizar om ten tijde van de uitvoering zowel bang voor het sterven (niet de dood!) als ook voor de mislukking. Please, denk met me mee!


10 februari 2019 om 9:11

De vriend

Vraagje, men kan al zelfmoord plegen met enkel een zak over het hoofd zonder helium, hoe kan de poging dan mislukken wanneer men wel helium toevoegde maar niet van 100% , Dat kan toch alleen maar een meerwaarde toevoegen, welke percentage de helium dan ook heeft ?


3 januari 2018 om 22:04

Joop

Is 2 x 10l niet genoeg vd gasleverancier dat zijn best grote gasflessen 1 m hoog dat moet toch genoeg zijn?


20 juli 2017 om 15:58

patrick Dewulf

Graag een betrouwbare leverancier, ik ben een terminale pancreaspatient


6 juli 2015 om 14:28

m.c. den haan

goed voor mensen die tussen wal en schip geraakt zijn maar niet voor mensen die anders kunnen


22 januari 2015 om 21:47

M. Prins

Pouleyn Schrijft op 14 okt. '14 wat ook ik gevonden heb.
Koop 2 grijze cilinders voor 50 ballonnen. De inhoud hiervan is per cilinder 0,42 m³ wat overeenkomt met de door Chabots genoemde 420 liter.
Online te koop.


28 oktober 2014 om 19:11

Wendy

Nou zo makkelijk is het tegenwoordig niet meer. Mijn vriend heeft het geprobeerd met een heliumtank van 20 liter besteld bij een ballonwinkel. Maar dit is helemaal geen zuiver helium dus hier lukt het niet mee. Helium is schaars en je moet het nu echt bij een gasleverancier halen, maar die leveren zelden aan particulieren. Weet iemand waar dit wel makkelijk te verkrijgen is?


14 oktober 2014 om 12:35

Pouyleyn

Dat is heel simpel mensen.
Je hebt gewoon een helium tank nodig waarmee je 50 ballonnen kan opblazen,dan heb je de goede tank,ik heb gewoon de leverancier gemaild van die dvd op hun emailadres en kreeg dat antwoord.


21 september 2014 om 18:42

Carola

Waar kan ik wegwerptanks kopen van 23 of 30 liter? Niet gevonden op sites alleen heel dure tanks die moeten teruggebracht.


30 juli 2013 om 22:32

conny zijdeveld

Kunt u mij vertellen waar ik heliumtanks met een inhoudvan 23 liter kan bestellen? Volgens Boudewijn Chabot zijn die nodig om pijnloos te kunnen sterven. Navraag heeft geleerd dat dit geen gangbaar volume is. Ik ga nu twijfelen aan de juistheid van de informatie gegeven door Chabot; dat zou heel onzorgvuldig zijn er mag immers niets misgaan bij de uitvoering.


3 juli 2013 om 0:34

R versteeg

Klopt dat is ook mijn ervaring
Bij geen enkele leverancier 23 liter tanks gevonden
En zeker geen wegwerptanks die je kunt kopen
Het is 10, 20 of 30 liter
Tevens is het onduidelijk wat voor type fles je nodig
hebt er zijn nogal wat types


5 juli 2012 om 23:06

conny zijdeveld

kunt u mij vertellen hoeveel helium er nodig is? de dvd spreekt van 23 liter tanks maar dat is geen gangbaar volume volgens de leverancier.
groet, conny zijdeveld


5 juli 2012 om 23:06

conny zijdeveld

kunt u mij vertellen hoeveel helium er nodig is? de dvd spreekt van 23 liter tanks maar dat is geen gangbaar volume volgens de leverancier.
groet, conny zijdeveld


Zie alle 18 reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE