nieuws

Facultatieve
Sponsors

13 februari: Informatieavond over nalatenschap

1 februari 2012

Yarden Vereniging Overijssel heeft voor maandag 13 februari een informatieve avond over nalatenschap georganiseerd. Deze avond zal plaats vinden in Uitvaartcentrum Kranenburg te Zwolle en in het Yarden Uitvaartcentrum in Dedemsvaart. De aanvang van deze informatieavond is om 20:00 uur.
Notaris Mw. Mr. H. de Boer uit Zwolle en Notaris Mr. E. Linde uit Dedemsvaart zijn uitgenodigd om in hun plaats u van informatie te voorzien. Er zal voldoende ruimte zijn voor het beantwoorden van uw vragen.

Wanneer een dierbare is overleden moet er veel geregeld worden en daar willen wij liever niet aan denken. Toch is het goed om op een tijdstip, wanneer u niet direct geconfronteerd wordt met een overlijden hierover na te denken. Hoe moet de uitvaart eruit gaan zien? Aan wie wilt u de bezittingen nalaten? U kunt uw wensen vastleggen daar kan de Uitvaartconsulent u bij helpen. Ook kan de Uitvaartconsulent u adviseren, afhankelijk van de situatie, contact te zoeken met een Notaris deze kan u op gebied van erfrecht verder adviseren.

Over de nalatenschap is in Nederland veel geregeld. Wetten veranderen en de regelgeving staat niet stil. Regelmatig horen wij in de praktijk dat men niet altijd goed op de hoogte is van de veranderingen. Op een (on)bepaald moment kan er een situatie ontstaan die liever door ons anders gezien wordt. Het kan dan te laat zijn om nog iets te regelen. Wanneer u in de toekomst niet geconfronteerd wil worden met een situatie waarvan u zou zeggen ”ja… als ik dat geweten had”, kunt u zich geheel kosteloos laten informeren op deze avond. De Notaris zal u vertellen over erfrecht, de financiële afwikkeling en fiscale aspecten van een nalatenschap. Er wordt u verteld over de (on) mogelijkheden en welke haken en ogen kleven er aan het erfrecht.

In deze tijd waarop Social Media volop in beweging is, vooral bij de jongere generatie, zal de Notaris u vertellen over digitale nalatenschap. Wat is het, voor wie en hoe is het te gebruiken. De oudere generatie kan er in de toekomst ook mee maken krijgen, voor hen zelf of voor de kinderen. Hoe wilt u dat er omgegaan wordt met de digitale nalatenschap?

Het wordt een avond vol informatie. Yarden Vereniging Overijssel nodigt u allen uit om u kosteloos te laten informeren.
Vanaf 19:45 uur wordt u met een kop koffie/thee hartelijk welkom geheten.
Wel graag uw komst, met voorkeur voor de plaats, melden via overijssel@yarden.nl of telefonisch 06 4998 3360
Aanmelden via www.yarden.nl is tevens mogelijk.

Uitvaartcentrum Kranenburg Yarden Uitvaartcentrum
Kranenburgerweg 3 Langewijk 148
8024 AC Zwolle 7701 AJ Dedemsvaart

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE