nieuws

Facultatieve
Sponsors

Diefstal op begraafplaats Son en Breugel

27 februari 2012


Foto: Robbie van Kippersluis

Grafrovers hebben hun slag geslagen op de begraafplaats aan de Planetenlaan in Son en Breugel, dat meld Omroep Brabant. Tijdens een inspectieronde van de Stichting Wolfswinkel waar ook een wethouder bij aanwezig was werd vorige week ontdekt dat er ornamenten zijn verdwenen.

Het gaat om tenminste vijf graven maar dat kunnen er mogelijk ook meer zijn. De wethouder roept nabestaanden op om deze dagen een bezoek te brengen aan het graf van hun dierbaren om te kijken of er iets is gestolen. Een nabestaande laat aan de regionale zender weten dat hij een lantaarntje mist bij het graf van zijn vrouw. De man bezoekt het graf van zijn vrouw altijd op haar sterfdag om er rond iets voor half vier een kaarsje aan te steken. ‘Dat het lantaarntje gestolen is doet mij erg pijn’, laat hij weten.

De Stichting Wolfswinkel laat weten dat er wel controle is op de begraafplaats. Maar het is onmogelijk om dat 24-uur per dag te doen. De begraafplaatsbeheerder is woedend, hij had gehoopt dat zijn begraafplaats een situatie als deze bespaard zou blijven. Begraafplaatsen in heel Nederland hebben de laatste jaren last van grafrovers en grafschenners. Er zijn zelfs gemeenten die overwegen om camera’s of extra verlichting te plaatsen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >