nieuws

Facultatieve
Sponsors

Stichting wil mausoleum Oscar Carré restaureren

1 februari 2012


Het mausoleum van Oscar Carré, op begraafplaats Zorgvlied, is dringend aan restauratie toe. Om financiele middelen voor de restauratie in te zamelen is de Stichting Mausoleum Oscar Carré (SMOC) opgericht.

De Stichting is een initiatief van het Comité Behoud Mausoleum Carré dat tijdens de presentatie van het boek Wandelen over Zorgvlied in november 2010 werd opgericht.
De Stichting stelt zich ten doel de restauratie en het onderhoud van het mausoleum te realiseren. De stichting wil haar doel bereiken door het aanvragen van subsidies, het werven van sponsors en donateurs en andere financieringsvormen.

Het neoclassicistische rijksmonument is dringend aan onderhoud toe. Het mausoleum vertoont zowel binnen als buiten achterstallig onderhoud.

Een groot probleem vormt de overlast van water. Met name in de grafkelder is dat goed te zien: het pleisterwerk bladert af en de kisten staan op verhogingen om te voorkomen dat deze in het water komen te staan.

Oscar Carré, de oprichter van theater Carré, liet het mausoleum in 1891 bouwen voor zijn bij een treinongeluk omgekomen vrouw Amalia Salamonsky. De architecten Vuyck en Van Rossem kregen de opdracht het mausoleum te ontwerpen. Beide architecten hadden in 1887 ook theater Carré aan de Amstel gebouwd.

Oscar Carré werd na zijn overlijden in 1911 eveneens bijgezet in het mausoleum.


Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE