nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zaterdag 4 februari: Open Dag nieuwe uitvaartopleiding Vitaedis

3 februari 2012

Vanaf vandaag is Academie Vitaedis gestart. Vitaedis biedt opleidingen rond het levenseinde met een Opleiding voor uitvaartbegeleiders op HBO-niveau als kern. Het vak uitvaartbegeleider verbreedt zich en ligt maatschappelijk onder vuur, dit vraagt om meer professionaliteit bij de uitvaartbegeleider en de ondernemer.

Daarom start Vitaedis met een Opleiding tot uitvaartbegeleider die in 18 maanden de vakinhoudelijke, communicatieve en ondernemingsvaardigheden bij brengt. De opleiding heeft twee uitstroomrichtingen: Rouw en stervensbegeleiding en Ondernemerschap. Op een HBO niveau, omdat we denken dat de vragen rond de dood en de omstandigheden waaronder de uitvaart plaatsvindt, complexer worden en omdat de maatschappij vindt dat het anders moet. Dat blijkt uit de kernkwalificaties waarin persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staat.
Voor geïnteresseerden is er op zaterdagochtend 4 februari de eerste open dag, waarin kennis gemaakt kan worden met de opleiding. Het programma biedt een inhoudelijk deel van 1 uur en de gelegenheid om kennis te maken en informatie te vragen aan opleidingsmedewerkers en deskundigen vanuit de praktijk. Deelname is mogelijk via aanmelding op www.vitaedis.nl.

De deelnemers worden niet alleen gezocht in nieuwe toetreders op de markt of belangstellenden, maar ook onder bedrijven en professionals die zich in hun vak verder willen scholen of verbreden. Bij voldoende deelname kan de eerste opleiding tot uitvaartbegeleider in april 2012 starten.
Daarnaast komt Academie Vitaedis in 2012 ook met een ruim aanbod van cursussen, studiedagen, advies, onderzoek, coaching en masterclasses.


Vitaedis is het opleidingsinstituut dat gelieerd is aan Advinco Uitvaartzorg.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >