nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open Dag Westerveld op zaterdag 24 september 2005

Thema ‘vervoer’

1 augustus 2005


Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis (Duin en Kruidbergerweg 2-6) houdt op zaterdag 24 september een Open Dag met als thema ‘vervoer’. Veel mogelijkheden van rouwvervoer zijn te zien, waaronder een rouwauto voor kinderen, een Harley Davidson met zijspan en een rouwkoets. Uiteraard kan iedereen ook een kijkje nemen achter de schermen van de monumentale begraafplaats en het eerste crematorium van Nederland (1913). De Open Dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Rondleidingen
Tijdens de Open Dag zijn er rondleidingen over het terrein en door vrijwel alle ruimtes (laatste om 15.00 uur). Hierdoor krijgt de bezoeker een beeld van de manier waarop gewerkt wordt. Bovendien wordt uitvoerig stilgestaan bij de uitgebreide mogelijkheden die Westerveld voor, tijdens en na een plechtigheid biedt. Zo worden de diverse mogelijkheden van catering getoond. Ook kan de bezoeker in de nieuwe toonzaal een beeld krijgen van de vele soorten sierurnen, assieraden en andere mogelijkheden van asbestemming. Uiteraard is ook het Petit Café Westerveld open, in 2001 geopend als eerste openbare café op een
begraafplaats en crematorium in Nederland.

Vrije keuze
"Ook nu bestaat er over veel zaken helaas nog altijd veel onduidelijkheid. Wij vinden het daarom van groot belang om iedereen zo goed mogelijk voor te lichten”, vertelt Carla Bosua-Westerman, directeur van Westerveld. “Zo weten bijvoorbeeld nog maar weinig mensen dat iedereen vrij is om te kiezen voor een bepaald crematorium of begraafplaats.”

Naast de rondleidingen en het vervoer, zijn tijdens de Open Dag ook diverse organisaties aanwezig om voorlichting te geven over andere rouwverwerking bij kinderen en jongeren, natuursteen, asverstrooiingen op zee en glazen urnen. Ook is het bedrijf aanwezig dat de bekende ‘Dudok urn’ produceert.

‘de Facultatieve Groep’
Begraafplaats & Crematorium Westerveld maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. Deze Groep, voortgekomen uit de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie (sinds 1874), levert door middel van zelfstandige werkmaatschappijen, hoogwaardige producten en diensten op het gebied van automatisering, communicatie, crematie en begraven, milieubeheer en verbrandingstechniek en verzekeringen. Het hoofdkantoor van 'de Facultatieve Groep' is gevestigd in Den Haag.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >