nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gezocht: Belangstellenden voor NCRV-televisieserie

29 augustus 2005

Bromet & dochters is het televisieproductiebureau van Frans Bromet. Hij maakte naam als documentairemaker met de VPRO-serie ‘Buren’. Andere bekende programma’s van zijn hand zijn onder meer ‘Gemeenschap & Goederen’ voor de VPRO en ‘De Verbouwing’ en ‘Failliet of niet’ voor de NCRV. De serie ‘De Nalatenschap’ die afgelopen winter bij NCRV’s Dokument is uitgezonden krijgt een vervolg van 4 afleveringen en hiervoor zoeken we belangstellenden.

Wanneer vader of moeder overlijdt of naar een verpleeg- of verzorgingshuis gaat, blijft er een enorme verzameling spullen achter. Frans Bromet volgt in ‘De Nalatenschap’ de familieleden tijdens het opruimen van de meubels en andere spullen die hun vader of moeder achterlaat. Aan de hand van de voorwerpen praat hij met de (klein)kinderen (en eventueel ook vader of moeder) over hun herinneringen en over wat zij denken dat er met de afzonderlijke spullen moet gebeuren. Op deze manier ontstaat een bijzonder portret van de persoon die deze spullen achterlaat en de relaties met zijn/haar familieleden. Voor de opnames komt Bromet komt met een geluidsvrouw naar het ouderlijke huis en de betrokkenen hoeven nergens voor te zorgen. Zij krijgen na afloop een videoband/dvd als herinnering aan hun vader of moeder, het ouderlijk huis en alle dierbare spullen die ze niet konden bewaren.

Als u belangstelling heeft om mee te werken aan de serie, wat meer wilt weten of eerst een aflevering van ‘De Nalatenschap’ wilt zien, neem dan contact op met Ankie Spelbrink bij Bromet & dochters, via telefoonnummer 020 - 4363594 of email: ankie@bromet.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >