nieuws

Facultatieve
Sponsors

Inspiratie dag rondom het thema ‘Duurzaamheid’ op de begraafplaats Bosdrift te Hilversum.

18 april (2e Paasdag) van 10:30 tot 16:00 uur

4 maart 2022


Op deze dag zullen diverse bedrijven en particuliere initiatieven rondom duurzaamheid in de uitvaart aanwezig zijn om informatie te geven maar ook om te laten zien, wat er zoal speelt in deze tijd op dat gebied. Van biologisch afbreekbare urnen en kisten tot lijkwades, van natuurgraven tot biologische bloemen. Kortom, talloze mooie initiatieven, die een bijdrage leveren aan een duurzamer wereld. Vrij toegankelijk voor iedereen.

Duurzaamheid in de uitvaart. Vanuit vele kanten komt de vraag naar milieuvriendelijke en duurzame materialen om hun dierbaren in te op te baren, te begraven, cremeren of de as in te bewaren.

De uitvaartstichting heeft op dit gebied niet stilgezeten en is in 2020 al gestart met een natuurlijke Bomenweide om biologisch afbreekbare urnen te plaatsen bij een jonge boom.

Op de Bosdrift zijn er sinds vorig jaar Natuurgraven gecreëerd waar nu al veel vraag naar is. Dit voldoet blijkbaar aan een groeiende behoefte aan duurzame producten waar we zeer trots op zijn. U kunt deze dag ook onze nieuwe bomen zien, en er zijn weer nieuwe natuurgraven uit te geven, we gaan uitbreiden met ca. 70 graven en deze kunt u deze dag zien.

Dit heeft tot het volgende initiatief geleid, een inspiratie dag voor duurzaamheid op 18 april (2e Paasdag) op de Algemene Begraafplaats Bosdrift.

Bob Hendrix zal zijn Living Loop kist tonen, gemaakt van Mycelium, het ondergrondse netwerk van paddenstoelen en van binnen bekleed met mos. Hierdoor zal de kist in korte tijd oplossen worden afgebroken.
Verder is er aandacht voor duurzame vervoersmiddelen zoals een loopkoets, vilten lijkwades en afbreekbare urnen. Ook zal de firma Waddenwood aanwezig zijn met urnen gemaakt van aangespoeld hout. En ook kunt u zien hoe u een gebruikt grafmonument kunt hergebruiken, Circle Stone laat dit zien!
Deze dag is vrij toegankelijk en vindt plaats in en buiten rondom het gebouw, mits het weer het toelaat.
Wij zorgen ook voor thee en koffie en wat lekkers en later in de middag is er livemuziek vanuit het Rouwcafé.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anita van Loon, telefoon 06 1504 3618.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >