nieuws

Facultatieve
Sponsors

Twilight Stories in het museum

Mezrab verhalenavond op 12 maart 2022

2 maart 2022


De storytellers van Mezrab vertellen op zaterdagavond 12 maart hun verhalen tussen de schilderijen van Sarah Grothus in de Grote Zaal van Museum Tot Zover. Ze nemen je mee naar andere werelden, zoals ook de expositie Schemering doet. Geluidskunstenaar Hans van Koolwijk zorgt voor een stemmige muzikale sfeer.

Mezrab is een Amsterdams platform voor storytelling en weet als geen ander luisteraars te betoveren. Bij hen komen verhalen uit alle windrichtingen samen in een intieme en ontspannen sfeer, dit maal op locatie bij Museum Tot Zover. De visuele drempelwereld die Sarah Grothus oproept gaat niet zozeer om mystiek, dan wel om een wereld waar figuren zich niet thuis voelen of onbestemd ronddolen. Hoe manifesteert deze fantasie van de (dag)droom zich in de verhalen van de Mezrab storytellers?

Storytellers Mezrab in een andere wereld

Sahand Sahebdivani (1980), Nederlandse meesterverteller van Iraanse komaf is de moderator en neemt je mee in zijn droomwereld samen met drie andere verhalervertellers. In 2020 won Mezrab de Amsterdamprijs voor de kunst.

Geluidskunst

Op deze avond zal Hans van Koolwijk de storytellers van Mezrab begeleiden. Hans is sinds 1989 werkzaam als geluidskunstenaar, ontwerper en componist/performer. Hij ervaart geluid als een bijna tastbaar materiaal en werkt ermee zoals een schilder met verf. Als kunstenaar heeft hij altijd de behoefte gevoeld om geluid als beeld te visualiseren: geluid te maken dat je kan zien.

Twilight

Naast vertelavonden op de eigen locatie aan de Veemkade zijn de storytellers van Mezrab op allerlei plekken te vinden. Op zaterdagavond 12 maart zijn ze te gast in Museum Tot Zover en een bijzondere setting: de zaal die kunstenaar Sarah Grothus heeft omgetoverd tot een andere wereld. Twilight Stories is zowel Nederlands als Engelstalig.



Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt tot 40 personen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >