nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monument voor doodgeboren kinderen

7 november 2021


Foto: Agnes de Boer

Op 4 november is op de gemeentelijke begraafplaats Duinhof het monument voor doodgeboren kinderen onthuld door wethouder Marianne Steijn. In haar persoonlijke toespraak refereerde zij aan het belang van een herdenkingsplek, een plek om in alle rust te kunnen zitten om wat na te denken of om gewoon verdriet te hebben.

Het monument is het ontwerp van beeldend kunstenaar Dominiek Steinmeijer. In haar toespraak vertelt ze over het ontwerpproces. “Het monument gaat over verlies van dromen, dromen van de toekomst met je kind. De wegvliegende glazen vlinder symboliseert teerheid en kortstondig leven, De kleuren van de vleugels zijn helder als de kleuren in een kindertekening, geen nuances. De zuil met de verzamelde kiezels, verbeelden het spel van een kind, wat de toekomst samen zou kunnen brengen, maar wat niet gebeurt. De derde zuil is een lege zuil. Je bent er, je bent onderdeel van ons maar niet tastbaar.”
Het monument is aan de gemeente aangeboden door de Stichting Allerzielen Velsen Verlicht. Het is er voor iedereen, ongeacht waar het overleden kindje is begraven of gecremeerd.+

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >