nieuws

Facultatieve
Sponsors

Montferland zoekt ondernemers die natuurbegraafplaats willen realiseren

2 november 2021

De gemeente Montferland heeft richtlijnen vastgesteld voor de aanleg van een natuurbegraafplaats in de gemeente. Het college hoopt dat geïnteresseerden hierdoor worden overgehaald om met een plan voor de realisatie van een natuurbegraafplaats te komen

De gemeente Montferland heeft een aantal potentiële locaties in kaart gebracht en per locatie omschreven wat er wel of niet mogelijk is, dat meldt de Gelderlander. Het is de bedoeling dat er met de komst van een natuurbegraafplaats nieuwe natuur ontstaat in Montferland het zal dus niet ten koste gaan van bestaande natuur.

Steeds meer mensen kiezen voor een plek op een natuurbegraafplaats. Veel mensen verkiezen de natuurbegraafplaats boven een reguliere begraafplaats omdat er (meestal) niet wordt geruimd en er geen grafmonument gekocht hoeft te worden. Het is een manier van begraven waarbij nabestaanden na verloop van tijd niet voor de vraag komen te staan of ze willen betalen voor het verlengen van de grafrechten en dat spreekt veel mensen aan. Uiteraard speelt ook het duurzame aspect een rol bij de keuze voor een natuurbegraafplaats.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >