nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nog geen uitspraak in zaak tussen Yarden franchisenemers en DELA

30 november 2021


De rechter geeft DELA en 17 Yarden franchisenemers twee weken de tijd in onderling om tot een oplossing te komen in hun conflict over het beëindigen van de franchiseformule. Wanneer de partijen er onderling niet uitkomen zal de rechter een oordeel vellen. Yarden besloot met het oog op de fusie om alle franchisenemers aan de kant te zetten. Velen van hen komen daardoor in ernstige problemen.

De franchisenemers hebben vaak veel geld moeten investeren en dat kon omdat ze ‘verzekerd’ waren van de uitvaarten die binnen zouden komen door Yarden. Maar DELA heeft zelf een landelijk netwerk en is niet van plan om de Yarden franchisenemers van werk te voorzien, dat meldt het Financieel dagblad. De advocaat van de franchisenemers vertelde de rechter maandag dat hij vindt dat DELA hardvochtig omgaat met de franchisenemers. De advocaat haalde de slogan van DELA aan; ‘Wij geloven dat we er zijn voor elkaar’. Maar dat principe lijkt in ieder geval niet op te gaan voor de franchisenemers. Volgens DELA/Yarden zou het juist hardvochtig naar de pakketpolishouders zijn als het de franchiseformule in stand houdt, want dat kost extra geld dat eigenlijk opzij is gelegd voor een compensatieregeling voor de gedupeerde pakketpolishouders.

Tijdens de rechtszaak overlegde DELA-directeur Jack van der Putten veelvuldig met de franchisenemers maar ze kwamen ter zitting nog niet tot een overeenkomt. Met hulp van een mediator moet dat nu in de komende twee weken gebeuren anders zal de rechter uitspraak doen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE