nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartverzorger mishandelt fotograaf

5 november 2021

Een 58-jarige uitvaartverzorger uit Bunschoten heeft een fotograaf van de Gooi- en Eemlander mishandeld en zijn fototoestel geroofd. Dat gebeurde toen de fotograaf foto’s maakte bij de condoleance van een van de mannen die het afgelopen zondag kort na elkaar zijn overleden.

De uitvaartverzorger eiste dat de fotograaf de foto’s zou verwijderen van zijn toestel. De fotograaf liet weten dat hij dat niet zou doen en dat de uitvaartverzorger maar contact moest opnemen met zijn opdrachtgever, de Gooi- en Eemlander. De fotograaf deed zijn werk op afstand en vanaf de openbare weg. De uitvaartverzorger zou het fototoestel hebben afgepakt, dat toestel zat met een band om de nek van de fotograaf. De fotograaf kreeg hierdoor geen lucht meer en laat in de Gooi- en Eemlander weten dat hij even dacht dat hij het niet zou overleven.

De politie heeft gewacht tot de condoleance voorbij was. Later op de avond is de uitvaartverzorger aangehouden, de fotograaf gaat aangifte doen. Journalisten, cameramensen en fotografen kunnen hun werk steeds moeilijker doen in Nederland door toenemend verbaal en fysiek geweld.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >