nieuws

Facultatieve
Sponsors

Overleden dierbaren, hoe blijf je aan ze denken?

6 maart 2020

Praten, praten, praten

Iedereen die te maken heeft gehad met een overlijden in de naaste omgeving weet dat het niet afgelopen is na de uitvaart. Rouwen is een proces waar een lange tijd overheen kan gaan. De een gaat de dag na de uitvaart weer aan het werk, de ander is wekenlang niet in staat om na te denken. Er zijn geen richtlijnen voor, iedereen rouwt én herdenkt op zijn eigen manier.

Praten, praten, praten

Verhalen vertellen over dierbaren is heerlijk. Urenlang kun je praten over hoe hij je altijd allerlei klusjes uit handen nam, hoe lief zij naar haar kleinkinderen keek of hoe fijn het was om gewoon naast elkaar op de bank te zitten. Het is goed als je omgeving je de tijd en ruimte geeft om te kunnen vertellen. Maar op een dag verstomt het praten een beetje en gaat het steeds meer over in herinneren. Mooie herinneringen helpen bij het rouwproces en geven de dierbare een speciaal plekje in je hart.

Meer dan alleen een foto

Een foto op de kast, jarenlang was dat de enige manier om zo af en toe een blik op het gezicht van je dierbaren te werpen. Inmiddels zijn er veel meer manieren. Zo kun je bij een bedrijf als Matrijs relatiegeschenken laten maken met de foto. Een mok bijvoorbeeld zodat je toch een beetje samen koffiedrinkt. Of je bestelt er een mooie pen, waarin je een favoriete uitspraak laat graferen. Van sommige items moet je bij Matrijs grote aantallen bestellen, dus die pen of mok geef je aan iedereen die de overledene liefhad.

Urn als stijlobject

Is de overledene gecremeerd? De een kiest ervoor om de urn op een begraafplaats in een speciale urnenmuur te laten plaatsen. De ander zet de urn prominent op de schoorsteenmantel. Het is maar net wat het best bij je past. Kies je voor de laatste variant, dan is het goed om te weten dat urnen er in allerlei soorten en maten zijn. Zo herdenk je niet alleen je dierbare, maar heb je ook nog eens een stijlobject dat past bij de rest van je inrichting.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >