nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA wacht situatie Yarden af

9 maart 2020


DELA maakte vorig jaar bekend dat het branchegenoot Yarden wil overnemen. De overname moet nog officieel worden goedgekeurd door de overheid. Maar vorige week kwam het nieuws naar buiten dat de Consumentenbond protest maakt tegen de versobering van honderdduizenden Yarden polissen.

De Consumentenbond is niet overtuigd dat Yarden terecht aanspraak heeft gemaakt op de en-bloc clausule. Daarom wil de Consumentenbond meer uitleg van Yarden en overweegt het zelfs naar de rechter te stappen. DELA is geen partij in het geschil tussen Yarden en de Consumentenbond omdat het Yarden nog niet heeft overgenomen. DELA wacht de situatie daarom af, dat meldt het Eindhovens Dagblad. Bij de onderhandelingen over de overname zou een belangrijk onderdeel zijn geweest dat Yarden eerst zelf maatregelen zou nemen om haar financiƫle positie te verbeteren. Daarom zou de overname nu mogelijk wat vertraging kunnen oplopen.

Voordat de overname echt gerealiseerd kan worden moeten zowel de Nederlandse Bank als de Autoriteit Consument en Markt toestemming geven. Het is nog niet duidelijk wanneer DNB en de ACM uitsluitsel geven.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >