nieuws

Facultatieve
Sponsors

Meeste aula’s crematoria kunnen live streamen

16 maart 2020

Nu er door het coronavirus weinig mensen aanwezig kunnen zijn bij een uitvaartplechtigheid worden steeds meer plechtigheden live uitgezonden. Veel aula’s beschikken standaard over streaming faciliteiten. Daar wordt sinds vorige week veel gebruik van gemaakt.

‘Normaal wordt het niet heel vaak gebruikt. Meestal alleen als er familieleden in andere werelddelen wonen of iemand met een gebroken been in het ziekenhuis ligt’, vertelt Wilco Plaggenborg van crematorium en begraafplaatsen Amersfoort (CBA Amersfoort).

Nu biedt deze techniek uitkomst en wordt er al veel gebruik van gemaakt. Er kijken volgens Plaggenborg gemiddeld tussen de 25-30 mensen op afstand mee naar de plechtigheden. CBA Amersfoort biedt het streamen van uitvaarten standaard kosteloos aan.

De maatregelen hebben veel impact, maar zeker in een rouwperiode voor nabestaanden die nu aanpassingen moeten doen in het regelen van een uitvaart. We vinden het fijn dat we live-uitvaart nu breed kunnen aanbieden in deze toch onzekere tijden. Onze dienstverlening blijven we zo goed mogelijk op peil houden voor de families die van onze locatie gebruik maken.

Begraven en cremeren zonder nabestaanden

Het zwartste scenario is volgens Plaggenborg dat er door het coronavirus alleen nog technische crematies kunnen plaatsvinden of begrafenissen zonder aanwezigheid van nabestaanden. ‘Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM, de GGD en kijken hoe de branche ermee omgaat. Begraven en cremeren blijft gegarandeerd, maar de vorm waarin is een vraagteken.’

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >