nieuws

Facultatieve
Sponsors

Condoleren zonder handen schudden

11 maart 2020

Premier Rutte riep heel Nederland maandag op om elkaar voorlopig geen handen meer te schudden. Het is een van maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. Dat houdt ook in dat er tijdens een condoleance eigenlijk ook geen handen geschud mogen worden.

Het AD vroeg enkele Twentse uitvaartondernemers of nabestaanden elkaar nog wel een hand geven. Dat lijkt per plaats te verschillen. Zo laten Nijkamp Uitvaartzorg en Konink uit Borne weten dat ze het aan families overlaten of ze wel of geen handen schudden. In Borne bleef gisteren iedereen gewoon een hand geven terwijl in Rijssen de helft van de families geen handen meer schudden.

Alternatieven handen schudden condoleren

Er zijn natuurlijk alternatieven voor het handen schudden tijdens een condoleance. Belangstellenden zouden bijvoorbeeld een knikje kunnen geven met hun hoofd en hun condoleance uitspreken. Er zijn ook mogelijkheden om de belangstellenden hun condoleance te laten opschrijven. Dat kan bijvoorbeeld door kaartjes op de tafels te leggen met pennen. De kaartjes kunnen dan worden achtergelaten in bijvoorbeeld een mooie doos of iets dergelijks. Het is wel verstandig om duidelijk aan te geven dat er geen handen geschud worden en welk alternatief er is voor het condoleren. Dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >