Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Palliatieve afdeling OLVG voor stervende coronapatiënten

maandag 30 maart 2020

Het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis neemt een speciale afdeling in gebruik voor coronapatiënten die nog maar kort te leven hebben. Op deze afdeling is rust en aandacht voor deze mensen en er is gelegenheid om afscheid te nemen van dierbaren.

Een woordvoerder van Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) vertelt bij RTL Nieuws dat er in het hele land ongeveer 25 van dit soort initiatieven zijn. Van een paar bedden tot wel honderd bedden alleen voor coronapatiënten.

Een verpleegkundig consulent van het OLVG vertelt aan RTL Nieuws dat een speciale palliatieve afdeling echt nodig is. Patiënten sterven soms zo snel dat er geen gelegenheid meer is om ze over te brengen naar huis of een hospice. Het OLVG kan de intensive care ontlasten door stervenden te verplaatsen naar de palliatieve afdeling.

Voor patiënten en hun naasten is het grote voordeel dat er op de palliatieve afdeling wel gelegenheid is om afscheid te nemen. Er mogen twee mensen langskomen in beschermende kleding. Tenzij deze naasten zelf al besmet zijn geweest met het virus.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder