nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kritiek op advies BGNU (let op update onderaan het artikel)

16 maart 2020

De BGNU adviseert uitvaartorganisaties om alleen nog directe familie toe te staan bij uitvaarten. Het gaat dan bijvoorbeeld om ouders, kinderen, broers zussen en partners. Maar er is kritiek op dat advies, want soms is een beste vriend of vriendin veel belangrijker dan een familielid.

De NOS meldt dat Monuta en DELA de adviezen van de BGNU te ver vinden gaan. Monuta zal de adviezen van de BGNU dan ook niet volledig opvolgen. Monuta vindt dat het weigeren van mensen die niet tot de eerste graad horen tot extra emotioneel leed leidt. Dat vertelt een woordvoerder van de uitvaartorganisatie bij de NOS. Als voorbeeld wordt genoemd dat ook kleinkinderen niet bij de uitvaart van opa of oma mogen zijn wanneer men de adviezen van de BGNU opvolgt.

DELA laat aan de NOS weten dat een beste vriend soms belangrijker is dan een familielid. Sinds vrijdag mogen er bij DELA en Monuta nog maximaal dertig mensen bij een crematie of begrafenis aanwezig zijn.

Update:
Het AD meldt dat het advies om enkel eerstegraads familie toe te laten is ingetrokken. Vanaf nu geldt dat maximaal dertig personen aanwezig mogen zijn.

Bekijk hier de advieslijst op de website van de BGNU

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >