nieuws

Facultatieve
Sponsors

Alzheimer Nederland en Monuta gaan samenwerken

2 mei 2018


Ondertekening Alzheimer Nederland & Monuta

Alzheimer Nederland en Monuta gaan zich samen inzetten voor mensen met dementie en hun dierbaren. Marco Blom (directeur van Alzheimer Nederland) en Quinten Fraai (directievoorzitter van Monuta), hebben getekend voor deze samenwerking. Op dementie.nl, een online platform voor mantelzorgers van een naaste met dementie, gaan de twee organisaties elkaars kennis en ervaring delen.

www.monuta.nl is specialist op het gebied van afscheid. De kennis over rouwverwerking, afscheid en hoe je je daar samen met je dierbaren op kunt voorbereiden is voor Alzheimer Nederland zeer waardevol. Alzheimer Nederland heeft Monuta veel te bieden als het gaat om de begeleiding van de direct betrokkenen.

Naast de samenwerking op dementie.nl gaan ze een training voor uitvaartverzorgers van Monuta en medewerkers van Alzheimer Nederland organiseren over hoe je mensen met dementie en hun naasten kunt helpen in de laatste fase van hun leven.

Dementie is sinds 2015 doodsoorzaak nummer 1 in Nederland (bron: CBS). Het treft één op de vijf mensen, bij vrouwen zelfs één op de drie. De ziekte heeft niet alleen een enorme impact op het leven van degene die de diagnose krijgt, maar raakt de hele omgeving. Het ziekteproces duurt gemiddeld acht jaar en gaat gepaard met veel onzekerheden en verlies.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >