nieuws

Facultatieve
Sponsors

Begraafplaats Akendam realiseert het Sterretjesveld

14 mei 2018


Woensdag 16 mei wordt het Sterretjesveld op begraafplaats Akendam geopend. Initiatiefneemster Ariënne Post moest in 2012 na 15 weken zwangerschap afscheid nemen van haar kindje. Het was een jongetje en ze hebben hem Teuntje genoemd. De ontmoeting na de geboorte was ook meteen het afscheid. Het ziekenhuis heeft vervolgens de crematie en verstrooiing op een Sterretjesveld verzorgd. Op deze plek vonden Ariënne en haar naasten later rust en troost. Dat is wat Ariënne andere ouders ook gunt.

Om 15.30 uur opent de wethouder het Sterretjesveld op gepaste wijze. Er wordt een monument onthuld; een gedenkboom met gekleurde blaadjes waar de naam van een kindje opgezet kan worden. Dit is een kleine versie van de gedenkboom op het grote strooiveld van Begraafplaats Akendam. Op deze manier zijn beide strooivelden met elkaar verbonden. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ontvangst is vanaf 15.00 uur. De organisatie stelt het op prijs als u laat weten dat u komt. Dat kan via een bericht aan begraafplaatsen@haarlem.nl of telefonisch via 023-539 09 11.

Met medewerking van Dr. C.J. Vaillant Fonds, J.C. Ruigrok stichting, Vrienden Spaarne Gasthuis, Yarden Crematorium Haarlem en Gedenk-bomen hebben gemeente Haarlem en stichting Nabestaandenzorg samen met Ariënne het Sterretjesveld verwezenlijkt.


Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Haarlem op www.uitvaart-haarlem.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE