nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Goes in bedrijf

8 mei 2018

In crematorium Het Zeeuwse Land aan de Kandtweg 2 vinden vanaf deze week de eerste crematies plaats. Coöperatie DELA waarborgt met het moderne, ruime gebouw een hoge kwaliteit van haar dienstverlening. Iedereen is welkom. Leden en niet-leden. Ook families die kiezen voor een andere uitvaartverzorger. Op zaterdag 26 mei is de open dag.

Voorbereiding

De bouw van het crematorium en uitvaartcentrum werd begin april afgerond. Uitvaartverzekeraar en –verzorger coöperatie DELA heeft inmiddels ook alle facetten van haar dienstverlening en apparatuur getest. “We zijn goed voorbereid en met een heel team doen we er alles aan om te zorgen dat de nabestaanden kunnen terugkijken op een mooi afscheid”, vertelt Margit Mijnsbergen, locatiemanager van het crematorium.


Eigentijds

Crematorium Het Zeeuwse Land is uitgerust met grote aula, lounge, een uitvaartcentrum met verzorgingsruimte en familiekamers waar in alle rust afscheid kan worden genomen van een dierbare. Ook is er voldoende parkeerruimte en een kantoor voor medewerkers. Bovendien zijn er oplaadpalen voor zowel elektrische auto’s als fietsen. Het eigentijdse pand heeft een bakstenen gevel in combinatie met houten gevelbekleding en veel glas. “De inrichting van dit crematorium is huiselijk, warm en kleurrijk. Afscheid nemen in een mooie ambiance neemt geen verdriet weg; het helpt wél bij het creëren van mooie herinneringen aan een verdrietig moment”, stelt Margit.

Exclusief

Het Zeeuwse Land ligt in Goes pal naast afrit Goes-Zuid van de A58 en is daarmee goed bereikbaar. Het crematorium is er voor zowel de leden van DELA als niet-leden. Naar verwachting zullen er zo’n 600 crematies per jaar plaatsvinden. Er vindt altijd maar een uitvaart tegelijk plaatsvindt waarmee families voor een bepaalde tijd exclusief van het crematorium gebruik kunnen maken.

Persoonlijk

De ruimte waar de crematieoven staat is vriendelijk ingericht en heeft geen technische uitstraling. DELA speelt daarmee in op de behoefte van steeds meer nabestaanden om hun overleden dierbare tot in de crematieruimte te begeleiden. De oven is speciaal voorbereid om nabestaanden in de gelegenheid te stellen, wanneer ze dit willen, de crematie zelf in gang te zetten.

Ook de verzorgingsruimte is zo ingericht dat die geschikt is voor aanwezigheid van nabestaanden. Zij kunnen bij de verzorging van hun dierbare aanwezig zijn of ook zelf de verzorging doen. Margit Mijnsbergen: “Ieder uitvaart is uniek en afscheid nemen is iets persoonlijks. Je wilt je dierbare herinneren zoals hij of zij was en een mooie verzorging en opbaring helpt daarbij.” Steeds meer nabestaanden vinden het fijn om hun dierbare zelf te verzorgen als onderdeel van het afscheid. Uit landelijk onderzoek onder leden van DELA blijkt dat 70% van de nabestaanden bij de verzorging van hun dierbare wil zijn.

Open dag

Tijdens de open dag krijgen de bezoekers de gelegenheid om in crematorium Het Zeeuwse Land rond te kijken, vragen te stellen en te kennismaken met alle aspecten van uitvaartverzorging. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij crematorium Het Zeeuwse Land, adres: Kandtweg 2, 4462 HZ Goes (naast afrit 35A, Goes Zuid, van de A58).

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >