nieuws

Facultatieve
Sponsors

ASR waarschuwt voor grote financiële risico’s jonge weduwen

14 mei 2018

Jonge vrouwen kunnen tot wel 50 procent van het gezinsinkomen verliezen wanneer de partner komt te overlijden. Verzekeraar ASR waarschuwt jonge stellen om zich goed te laten informeren over wat er gebeurt wanneer de kostwinnaar wegvalt, dat meldt het AD.

Veel mensen denken dat het inkomen opgevangen zal worden door de Algemene Nabestaanden Wet (ANW) maar deze is flink versoberd. Hierdoor zijn de criteria om in aanmerking te komen op deze uitkering veel strenger geworden.

Mannen vaker kostwinner

ASR laat in het AD weten dat vooral vrouwen veel risico’s lopen omdat de man meestal de hoofdkostwinnaar. Dat wil dus zeggen dat ook mannen dit risico lopen wanneer hun vrouw/man de hoofdkostwinner is. ASR biedt een ‘ANW-gat’ verzekering aan, aan mensen die een pensioenregeling hebben via de verzekeraar. De verzekeraar zou graag zien dat werkgevers hun werknemers wijzen op deze risico’s.

Informatie over ANW op een rij

In de infotheek van Uitvaart.nl kunt u uitgebreide informatie vinden over de Nabestaandenwet en er staan handige links naar relevante websites van de overheid.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE