Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Feestelijke jubileumactiviteiten Docendo 10 jaar vandaag van start!

donderdag 10 april 2014

Vandaag, 10 april, vindt de eerste, feestelijke jubileumactiviteit bij Docendo plaats.
Docendo Opleidingen bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt gevierd!

Midden in de prachtig bloeiende Betuwe hebben vele belangstellenden zich vanmiddag gemeld voor de primeur van een speciale bijscholing voor ervaren overledenenverzorgers.
Een bijscholing waarvoor bijzonder veel belangstelling bestaat. Ruim 130 geïnteresseerden hebben zich aangemeld! De deelnemers werden 'geheel op zijn Betuws' met een ovenvers appelrondje ontvangen. Vervolgens ging het programma van start.

De middag werd geopend met een korte toespraak van Yolande Dijkstra, coördinator postmortale zorg opleidingen. Ze ging in op de afgelopen 10 jaar van Docendo. "Van 4 opleidingen in 2004, naar 29 opleidingen in 2014; een groei waar we hard aan gewerkt hebben. Door goed te kijken naar de evaluaties die onze deelnemers invulden, maar vooral ook door goed te luisteren naar de praktische vragen en tips van onze klanten, trainers en onze collega's van CMO zijn we in staat geweest een compleet opleidingspakket te ontwikkelen voor de uitvaartbranche. Vanuit de praktijk en voor de praktijk.
De missie erachter is helder: we vinden dat iedereen die in Nederland overlijdt, recht heeft op een mooi en waardig afscheid. Vanuit deze missie geven onze docenten en trainers hun kennis en ervaring door. En dat doen ze met passie.We komen maar al te vaak de termen 'betrokken en bevlogen trainer' tegen op onze evaluaties en daar zijn we trots op".

Vervolgens namen trainers Bas de Leng en Edwin Spieard het woord om de onderwerpen van de bijscholing te presenteren. Aan bod komen onder meer de technische mogelijkheden van het afzuigen van overtollig vocht, het sluiten van een - Trachea - stoma, het verwijderen van een infuus op moeilijke plaatsen en het omgaan met geïmplanteerde hulpmiddelen zoals pijnprikkelstimulatoren, hulpmiddelen bij epilepsie etc. Stuk voor stuk onderwerpen die steeds vaker voorkomen in de praktijk en waarvoor tot dusver nog geen training bestond.
Genoeg kennis om te delen dus.

De jubileumactiviteiten van Docendo gaan verder op 29 april en 14 mei met nogmaals de Bijscholing Overledenenverzorging. Op 21 en 28 mei is er speciaal voor uitvaartverzorgers de training 'In 10 stappen naar een memorabel In Memoriam. Ook voor deze bijeenkomsten is de belangstelling bijzonder groot.

Geldermalsen, 10 april 2014

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder