Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Dodenherdenking Begraafplaats Oud Rijswijk

dinsdag 29 april 2014

Zondagmiddag 4 mei wordt op Yarden Begraafplaats Oud Rijswijk – Sir Winston Churchilllaan 233 Rijswijk – om 16.00 uur een dodenherdenking gehouden. De bijeenkomst wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan de gevallenen bij de Slag om Ypenburg en gefusilleerden bij spoorwegovergang 't Haantje. Wieteke van Dort zal tijdens de herdenking zingen en een stukje voordragen.

Op de begraafplaats Oud Rijswijk staat een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Slag om Ypenburg en gefusilleerden bij spoorwegovergang 't Haantje.

Locatiemanager Jans Springer: “We hebben besloten de jaarlijkse herdenking op Begraafplaats Oud Rijswijk opnieuw te organiseren. We beseffen dat het aantal nabestaanden van de Tweede Wereldoorlog niet heel groot meer is, maar dat is geen reden niet stil te staan bij wat er destijds is gebeurd. Herdenken is juist voor de generaties die de oorlog niet hebben meegemaakt een boodschap dat zoiets nooit meer mag gebeuren. Maar ook voor mensen die recentelijk iemand hebben verloren, is deze avond een mooie gelegenheid om een dierbare te herdenken en ook zij zijn daarom van harte welkom.”

Belangstellenden zijn op 4 mei vanaf 15.30 uur welkom op de Begraafplaats Oud Rijswijk. Om 15.55 uur zal de kranslegging plaatsvinden, gevolgd door de Last Post en twee minuten stilte. Na afloop is er gelegenheid iets te drinken in de koffiekamer op de begraafplaats.

In 2015 bestaat Begraafplaats Oud Rijswijk 100 jaar. De begraafplaats is een ontwerp van tuinarchitect Leonard Springer (1855-1940), die onder meer ook het Oosterpark (Amsterdam) en de Haarlemmerhout (Haarlem) ontwierp.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder