Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Donatie voor Stichting Earlybirds Vlinderkindjes

donderdag 18 april 2014

Stichting Earlybirds Vlinderkindjes heeft van het Monuta Charity Fund een donatie van € 5.000,- ontvangen. Anita Witzier, voorzitter van het goededoelenfonds van Monuta, mocht de cheque overhandigen. De stichting maakt waardevolle fotoreportages voor ouders die hun kindje verliezen tussen de 20e en 24e week van de zwangerschap. Deze kindjes noemen zij ‘vlinderkindjes’. De reportages zijn kosteloos en worden gemaakt door 46 fotografen door heel Nederland.

Relatiebeheerder bij Monuta, Dennis Blaak: “Enige tijd geleden ben ik in contact gekomen met Monica van Essen, één van de vrijwillige fotografen van Stichting Earlybirds Vlinderkindjes. Zij vertelde over het mooie werk dat Earlybirds doet. Direct na de geboorte van een vlinderkindje gaat er een fotograaf naar het ziekenhuis om een reportage te maken. Deze reportage geeft de ouders een dierbaar aandenken. De fotografen doen dit werk allemaal op vrijwillige basis. Voor de kosten die worden gemaakt, bijvoorbeeld voor materiaal, is de stichting volledig afhankelijk van donaties. Ik ben daarom ook heel trots dat wij vanuit het Monuta Charity Fund Stichting Earlybirds kunnen steunen met € 5.000.”

Monica van Essen, fotograaf voor Earlybirds: “Wij merken dat onze fotoreportages heel belangrijk zijn voor ouders die hun kindje verliezen. Vlinderkindjes worden door de wet niet erkend. Door deze foto’s krijgen ze bestaansrecht. Het helpt ouders ook met de rouwverwerking. De periode rondom het overlijden van je kindje is hectisch en emotioneel. Er komt zoveel op je af. De foto’s vormen een dierbare herinnering waar je later op terug kan kijken. Wij zijn heel blij dat we mede door deze donatie van het Monuta Charity Fund ons werk kunnen blijven doen.”

Foto: Monica van Essen en Elvera Smink, fotografen bij Stichting Earlybirds Vlinderkindjes, krijgen de cheque uit handen van MCF-voorzitter Anita Witzier en Relatiebeheerder Dennis Blaak.

Over Monuta

Monuta is een landelijke uitvaartverzorger en -verzekeraar met 120 vestigingen en ruim 1,2 miljoen verzekerden. Monuta heeft ruim 90 jaar ervaring en weet daarom hoe moeilijk nabestaanden het vaak hebben na een overlijden. In een korte en emotionele periode moet veel worden geregeld. Door vooral praktische zaken uit handen te nemen, krijgen de nabestaanden de tijd en ruimte om persoonlijke keuzes te maken. Zo is Monuta de steun bij iedere uitvaart. Nabestaanden hebben het tenslotte al moeilijk genoeg.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder