nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta geslaagd voor audit Stichting Keurmerk Uitvaart

4 april 2014


Eind maart heeft Stichting Keurmerk Uitvaart haar jaarlijkse audit gehouden bij Monuta. De uitvaartverzorger en -verzekeraar was een van de eerste organisaties die het keurmerk in 2007 mocht ontvangen en is ook nu weer met vlag en wimpel geslaagd. Daarom mag Monuta ook het komend jaar het Keurmerk Uitvaart voeren.

Roos Zwetsloot, directeur uitvaartzorg bij Monuta: “We zijn heel erg trots op dit resultaat. Een uitvaart is altijd een moeilijke en emotionele gebeurtenis voor nabestaanden. Als opdrachtgever wil je zeker weten dat de uitvaart met zorg en kwaliteit wordt uitgevoerd. Het Keurmerk geeft nabestaanden de zekerheid en bescherming dat de uitvaart van hun overleden dierbare wordt verzorgd door een deskundige en betrouwbare organisatie met een uitstekende kwaliteit van dienstverlening.”

Met het Keurmerk onderscheidt Monuta zich van veel eenpitters die actief zijn in de uitvaartbranche: “Monuta combineert de kracht van een landelijke, professionele uitvaartorganisatie met de persoonlijke zorg en aandacht van onze lokale uitvaartverzorgers. De plaatselijke uitvaartverzorgers maken bijvoorbeeld gebruik van landelijk inkoopvoordeel, een centrale klantenservice en het opleidingsaanbod en kwaliteitssysteem, iets dat alleen opererende zzp’ers missen, zonder dat wij inleveren op persoonlijke aandacht en gevoel voor de omgeving.” Aldus Zwetsloot.

De verschillende kwaliteitsaspecten bij Monuta zijn door Stichting Keurmerk Uitvaart goed beoordeeld. Dat blijkt ook uit de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek 2013: Monuta krijgt gemiddeld een 8,8 van haar klanten. Ook de minimale verschillen tussen de begroting en de uiteindelijke factuur worden door de auditors geprezen. Bovendien werden de verzorgingsruimten van Monuta als ‘best in class’ beoordeeld.

Monuta scoort ook uitstekend op het onderdeel ‘bekwaam personeel’, zo blijkt uit het auditrapport. Zwetsloot: “De uitvaartverzorgers van Monuta worden opgeleid middels een speciaal ontwikkeld opleidingsprogramma en een intensief inwerktraject. Daarnaast wordt elke uitvaartverzorger begeleid door een praktijkbegeleider.

Wij streven naar de hoogste kwaliteit van dienstverlening voor onze klanten. Het is prettig dat het auditrapport bevestigt dat wij dat ook bieden. Uiteraard hebben we ook enkele aanbevelingen gekregen, bijvoorbeeld op het gebied van registratieprocedures. Maar ook hier zijn wij blij mee, want dat geeft ons de mogelijkheid om onze dienstverlening nog verder te verbeteren. En natuurlijk blijven we ook in de toekomst hard werken om aan deze hoge kwaliteitseisen te blijven voldoen.”

Over het Keurmerk Uitvaartzorg

Het Keurmerk Uitvaartzorg is een erkend keurmerk en stelt kwaliteitseisen aan uitvaartondernemers in Nederland. Een onafhankelijke certificatie-instelling controleert de aangesloten ondernemingen jaarlijks op verschillende onderdelen door middel van een audit. Het doel van deze audit is om op een objectieve manier te bekijken of de organisatie voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van het Keurmerk Uitvaart. Hierbij wordt onder andere getoetst of wordt voldaan aan de relevante wet- en regelgeving en contractuele eisen. Organisaties met het Keurmerk zijn gegarandeerd deskundig, betrouwbaar en transparant.

In totaal zijn er 140 dossiers van tien clusters van Monuta onderzocht. Stichting Keurmerk Uitvaart heeft de clusters hierbij getoetst op de zogenaamde ‘Zes Zekerheden’: de eisen waaraan de organisatie moet voldoen om het Keurmerk te krijgen. De Zes Zekerheden zijn:
• Heldere afspraken over de uitvoering
• Transparante kostenbegroting
• Goede organisatie van de uitvaart
• Bekwaam personeel
• Doelmatige klachtenafhandeling
• Klanttevredenheidonderzoek

Over Monuta

Monuta is een landelijke uitvaartverzorger en -verzekeraar met 120 vestigingen en ruim 1,2 miljoen verzekerden. Monuta heeft ruim 90 jaar ervaring en weet daarom hoe moeilijk nabestaanden het vaak hebben na een overlijden. In een korte en emotionele periode moet veel worden geregeld. Door vooral praktische zaken uit handen te nemen, krijgen de nabestaanden de tijd en ruimte om persoonlijke keuzes te maken. Zo is Monuta de steun bij iedere uitvaart. Nabestaanden hebben het tenslotte al moeilijk genoeg.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >