Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Monuta en ROC Midden Nederland ontwikkelen opleiding voor uitvaartverzorger

Nieuwe opleiding leidt tot erkend MBO-diploma

donderdag 18 april 2011

Apeldoorn, 18 april 2011

Onlangs ondertekenden Monuta en ROC Midden Nederland een samenwerkingscontract. Partijen ontwikkelen samen een opleiding voor uitvaartverzorgers van Monuta die in september van start zal gaan. Deze opleiding is een speciaal op maat gemaakte MBO opleiding op niveau 4 met een landelijk erkend diploma. Monuta is de eerste uitvaartorganisatie die haar medewerkers op deze wijze gaat opleiden.

Jasperine van Wakeren, accountmanager ROCMN: Â’Employability is een belangrijk thema voor Monuta. Het bedrijf wil investeren in aantoonbare kwaliteit en zich op de arbeidsmarkt onderscheiden door goed werkgeverschap. Dit laat Monuta zien met een opleiding voor haar eigen uitvaartverzorgers.Â’

In de tweejarige opleiding komen onder andere de volgende vakken aan bod: aannamegesprek, relatieopbouw en onderhoud, opstellen begroting, rituelen en geloof, wet op de lijkbezorging, begeleiden van de uitvaart, materialenkennis, verzekeringen, spreken in het openbaar, omgaan met emoties, netwerken, marktanalyse en marktbewerkingplan. De vakken worden samen met medewerkers van Monuta en medewerkers van ROC Midden Nederland op maat ontwikkeld.


Naschrift Monuta
De uitvaartopleiding van Monuta bij het ROC is vooralsnog alleen bedoeld voor medewerkers werkzaam bij Monuta.
Mocht daar in de toekomst verandering in komen dan zullen wij daar belangstellenden over berichten.

Bernadette Vloon
adviseur HRD Monuta

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder
*/