nieuws

Facultatieve
Sponsors

Publiek wil kwaliteit op de begraafplaats

Brancheorganisatie LOB geeft standaardwerk over Begraven uit

15 april 2011


Begraafplaatsen in Nederland worden in toenemende mate geconfronteerd met de vraag naar meer kwaliteit, De stijgende behoefte aan kwaliteit leidt bij begraafplaatsen op brede schaal tot uitbreiding van service, verbetering van voorzieningen en transparanter inzicht in het kostenniveau.

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) zet als brancheorganisatie groot in op de kwaliteitsbehoefte. Ter ondersteuning van bestuurders en beheerders van begraafplaatsen heeft de LOB het standaardwerk ‘Handboek Begraven en Begraafplaatsen, kwaliteitsrichtlijnen voor beheer en exploitatie van begraafplaatsen’ uitgegeven.

Wet- en regelgeving
Het Handboek behandelt alle aspecten die van belang zijn bij een professionele exploitatie van een begraafplaats, vanaf de eerste ontwikkeling, via aanleg en inrichting, tot beheer en behoud. Ook alle aan begraven en begraafplaatsen gerelateerde wet- en regelgeving komt in het Handboek uitgebreid aan de orde.

Vraagbaak
Het Handboek Begraven en Begraafplaatsen, geschreven en samengesteld door LOB-consulent Jo Beltman, is door de LOB uitgegeven als pragmatische vraagbaak voor bestuurders en beheerders van begraafplaatsen. Het boek omvat richtlijnen, tips, voorbeelden en cases over de dagelijkse praktijk in het beheer van de begraafplaats. Duidelijk wordt aangegeven welke maatregelen concreet kunnen bijdragen aan het bereiken van het gewenste kwaliteitsniveau.

Kwaliteitskeurmerk
De LOB beschouwt de uitgave als een opstap naar het vestigen van een kwaliteitskeurmerk voor begraafplaatsen. De bijna 5.000 begraafplaatsen in Nederland worden door circa 800 organisaties beheerd. Daarvan zijn er 640 aangesloten bij de enige brancheorganisatie, de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB). De nieuwste uitgave van de LOB (ISBN 978-90-816313-2-7) wordt verspreid onder de leden en is voor niet-leden bij de LOB te koop (prijs € 25,- excl. verzendkosten).

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >