nieuws

Facultatieve
Sponsors

Dierenbescherming geschokt over afmaken konijnen

26 april 2011


De Dierenbescherming Amsterdam heeft geschokt gereageerd op het afschieten van konijnen op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam, dat meldt Metro. De begraafplaats heeft toestemming hiervoor gekregen van de provincie Noord-Holland, maar de Dierenbescherming Amsterdam vindt het geen structurele oplossing en wil graag een alternatief vinden om de overlast tegen te gaan. Volgens de begraafplaats veroorzaken de dieren veel overlast omdat ze de graven beschadigen.

“Het is niet onze bedoeling om ze uit te roeien, maar we moeten ook wat doen met de klachten van nabestaanden, zo’n zestig per jaar”, aldus beheerder Wim van Midwoud in Metro. De konijnen eten de planten op en graven holen waardoor grafstenen omvallen of scheef komen te staan. Volgens de dierenbescherming zijn er alternatieven zoals het plaatsen van gaas in de graven. De Nieuwe Ooster ziet hier niets in omdat het onbegonnen werk is om de 23.000 graven van gaas te voorzien, bovendien is het gaas na vijf jaar ook weer weggeroest.

Volgens de beheerder is de inzet van bunzingen de ultieme oplossing omdat deze jacht maken op de konijnen. Bunzingen mogen alleen niet kunstmatig uitgezet worden, dus hoopt de beheerder dat deze er uiteindelijk vanzelf op af komen. Zolang er geen structurele oplossing is worden de konijnen nog gewoon afgeschoten.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >