nieuws

Facultatieve
Sponsors

Donderdag 14 april: Unieke opening crematorium Iepenhof Delft met uitvaart BN’er

Sjaak Bral: “Ik laat me wél kisten”

14 april 2011

In het kader van de opening van begrafenis-, crematie- en opbaarcentrum Iepenhof
zal Sjaak Bral worden “uitgevaren”. Sjaak heeft theater-collega Fred Delfgaauw bereid gevonden deze speciale uitvaartplechtigheid te leiden. Een uitvaart met een knipoog naar het taboe dat nog immer stevig rondom de dood aanwezig is.

Crematorium Iepenhof in Delft is een project van de coöperatieve uitvaartvereniging De Laatste Eer. Het crematorium is gelegen op begraafplaats Iepenhof Delft. En is, volgens architect Ineke Hulshof, het meest energiezuinige en duurzame crematorium van Europa. Dit komt voort uit het gebruik van natuurlijk materialen zoals natuursteen en sedumdak. De crematieoven is voorzien van de modernste filterinstallatie. Het klimaat wordt geregeld door middel van warmte- en koudeopslag in de grond. De bouw van Iepenhof is in september 2009 gestart en wordt 14 april officieel in gebruik genomen.

Sjaak Bral: “Bizar om mijn uitvaart in levende lijve te beleven. Maar ook spannend. Ik maak mijn crematie twee keer mee. Zeg nou zelf: dat doet niemand me na!” De uitvaart wordt geleidt door Fred Delfgaauw. Ook deze theatermaker - bekend vanwege zijn theatrale hoogstandjes en magische humor - ziet de uitvaart van zijn collega als een uitzonderlijke mogelijkheid om het laatste afscheid bespreekbaarder te maken.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Delft op www.uitvaart-delft.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >