nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta presenteert plannen crematorium Waerdse Tempel

6 april 2011

Monuta heeft dinsdagavond een presentatie gegeven aan de raadscommissie Stadsontwikkeling van de gemeente Heerhugowaard, dat meldt het Noordhollands Dagblad. De uitvaartverzorger wil poptempel de Waerdse Tempel overnemen van eigenaar Appelman om het om te bouwen tot een crematorium.

In februari kwamen de plannen voor de overname naar buiten. Binnen een dag liet de gemeente toen weten niets te voelen voor een crematorium op die locatie. Het college gaf aan dat deze functie niet past in een recreatie gebied. Bij de presentatie van dinsdag gaf directievoorzitter uitvaartondernemingen mevrouw Helthuis aan dat de Waerdse Tempel juist een geschikte locatie is. In haar presentatie wees ze de commissieleden er op dat het helemaal niet raar is om een crematorium in Heerhugowaard te realiseren in een recreatiegebied.

Monuta wil met haar bouwplannen zelfs aansluiten op de huidige bestemming. Zo wil de uitvaartorganisatie aan de achterkant van het gebouw een horecavoorziening bouwen voor badgasten van het strand van Luna. Helthuis garandeerde dat zwemmers en bezoekers van het crematorium gescheiden van elkaar zullen worden ontvangen. De directievoorzitter wees de leden van de commissie er verder terecht op dat begraven en cremeren nu eenmaal een onderdeel zijn van onze maatschappij. In de toekomst zal duidelijk worden of de huidige poptempel omgebouwd mag worden tot een crematorium met uitvaartcentrum en een horecagelegenheid voor badgasten.

Eerdere relevante berichten:

- Toch geen crematorium in poppodium Waerdse Tempel

- Poppodium Heerhugowaard wordt crematorium

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >