nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zorg na overlijden, noodzakelijk of overbodige luxe?

Yarden organiseert gratis symposium over nazorg

29 oktober 2009

Deze vraag staat centraal tijdens het symposium dat Yarden Uitvaartorganisatie op zaterdag 7 november van 10.30 tot 15.30 uur organiseert in Hotel Theater Figi in Zeist. Zowel de praktische als de emotionele kanten van nazorg komen aan bod gedurende deze dag. Er zijn onder andere lezingen en workshops op het gebied van slachtofferhulp en rouwtherapie voor kinderen en volwassenen, maar ook komen erfrecht en nalatenschap aan bod. Verder is er deze dag een uitgebreide informatiemarkt met aanbieders gespecialiseerd op het gebied van nazorg.

Jacobine Geel (theologe en tv-presentatrice) leidt deze dag 2 paneldiscussies tussen Manu Keirse (directeur Academisch Ziekenhuis te Leuven), Peter Buisman (hoofdbestuurslid Yarden Vereniging) en Peter van Wageningen (directievoorzitter Yarden). In de eerste sessie staat het belang van nazorg voor nabestaanden centraal. In de afsluitende plenaire sessie gaan de panelleden in op de onoverzichtelijkheid en de bereikbaarheid van de aangeboden nazorg voor nabestaanden in Nederland.

Tijdens dit symposium reikt Yarden de ‘Yarden Stimulans’ uit. Een Nederlandse aanmoedigingsprijs van 5.000 euro voor kleinschalige projecten op het gebied van uitvaart. De genomineerde projecten zijn:

De Levensjas
Pastor Liesbeth Winters-Jonas trekt de visueel prachtige Levensjas aan en vertelt op een laagdrempelige manier over het leven, maar ook over het verlies ervan en wat dit met je kan doen. Het verhaal is met name bedoeld voor kinderen uit het basisonderwijs.

parlAmore
De parlAmore-rouwknoop is een ronde edelsteen van zwarte onyx of rode jaspis met daarop een neutraal parelmoeren knoopje. Dit knoopje kan op eenvoudige wijze vervangen worden door een knoopje naar keuze. Zo creëert men een persoonlijke rouwknoop die men met zich mee kan dragen als een tastbare herinnering aan één bepaalde overledene.

Emotiebrood
Marjolein Wintjes, één van de initiatiefnemers van de Culinaire Werkplaats, vraagt aandacht voor haar nieuwe kijk op brood en de rol die brood kan spelen bij rouwbeleving. De rouwgerelateerde emotiebroden bieden de mogelijkheid om samen het brood te breken en op persoonlijke wijze bewust het laatste gezamenlijke moment te delen.

Inschrijven
Het Yarden Symposium is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp ‘nazorg’, of die antwoorden zoekt op vragen hieromtrent. Deelname aan het symposium is gratis. Ontvangst is vanaf 10.30 uur in Hotel Theater Figi, Het Rond 2 te Zeist. De dag eindigt om 15.30 uur. Inschrijven kunt u via www.deelnameregistratie.nl.

Yarden
Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen – en dat ze deze gaan vastleggen. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE