nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kunst met als thema’s de dood en het hiernamaals op de Lemelerberg

23 oktober 2009

De Lemelerberg verandert 31 oktober & 1 november in een decor voor tijdelijke kunstwerken. Kunstproject Origin-Oorsprong heeft voor deze twee dagen kunstwerken gerealiseerd met als thema’s de dood en het hiernamaals, zoals die werden beleefd door de voorchristelijke bewoners van deze streek.

Hoe dacht deze Germaanse bevolking hierover? Wat waren de ideeën achter hun rituelen en tradities rondom begrafenissen? De kunstenaars Jacomijn Schellevis en Micki Skudlarczyk van kunstproject Origin-Oorsprong lieten zich inspireren door deze vragen. Hun tijdelijke kunstwerken zijn te zien op de Lemelerberg op 31 oktober & 1 november van 10.00 uur tot 18.00 uur. Bezoekers die meteen naar de kunstwerken willen wandelen, kunnen bij restaurant De Lemelerberg (Kerkweg 32, Lemele) en bij de parkeerplaats aan de Oude Raalterweg een wandelroute ophalen.
Op www.origin-oorsprong.com is meer informatie te vinden over het project, dat al vanaf september loopt. In Bibliotheek Zwolle Centrum is momenteel op de eerste verdieping een digitale presentatie van de eerste periode van het project te zien.

Dit project wordt financieel ondersteunt door de Provincie Overijssel, Yarden uitvaartzorg, The Oregon Art Commission (USA) en J. Douglas Macy, Landscape Architecture (USA). Tevens wordt dit project ondersteunt door Landschap Overijssel, Cultuurwerkplaats R10, Bibliotheek Zwolle Centrum, Kunstuitleen Zwolle, Kunst & Cultuur Overijssel en Historisch Centrum Overijssel.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >