nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta Charity Fund viert 10-jarig bestaan met fotowedstrijd

27 oktober 2009

Apeldoorn, 27 oktober 2009

In het voorjaar van 2009 heeft Monuta een fotowedstrijd uitgeschreven om het tienjarig bestaan van het Monuta Charity Fund (MCF) te vieren. De wedstrijd met als thema ‘het einde, herinneren en een nieuw begin’ leverde veel ontroerende foto’s op. De mooiste dertig foto’s vormen samen een bijzondere expositie. Deze expositie wordt donderdag 29 oktober feestelijk geopend door MCF-bestuursvoorzitter Erica Terpstra. Bij de opening ontvangt de winnares van de fotowedstrijd een cheque van € 5.000 die zij overhandigt aan het Hospice Zuid-West Friesland uit Sneek.

Erica Terpstra is vanaf het begin betrokken bij het fonds. ‘Met het MCF laat Monuta zien dat ze niet alleen uitvaarten verzorgt en verzekert, maar ook dat ze maatschappelijk betrokken is. En dat doet ze nu al tien jaar. Het fonds heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Het is heel goed ingebed in de organisatie, dit komt natuurlijk ook doordat alle medewerkers ambassadeurs zijn. Het fonds werkt op een professionele manier, zo worden alle aanvragen beoordeeld op basis van een aantal vaste criteria. Dit is heel belangrijk voor een goed werkend charity fund’, aldus Erica Terpstra.

Tien jaar geleden is het Monuta Charity Fund in het leven geroepen. Cors Hage, oud-directievoorzitter Monuta en grondlegger van het MCF, ‘Wij waren op zoek naar een meer gestructureerde aanpak om goede doelen te ondersteunen. Het MCF maakt het voor Monuta mogelijk haar betrokkenheid bij de kwetsbaren in de samenleving tot uiting te brengen. Doordat wij vestigingen hebben verspreid over het hele land en actief zijn in de lokale samenleving weten onze mensen heel goed waar wij op een tastbare manier een steentje bij kunnen dragen aan een aangenamer leven en een mooiere samenleving.‘

Jaarlijks geeft het MCF € 340.000 aan lokale goede doelen. In de 10 jaar dat het MCF bestaat, heeft het fonds ruim 1.500 prachtige projecten ondersteund. Deze projecten hebben een aantal dingen gemeen: ze zijn bedoeld voor een kwetsbare doelgroep, werken met name met vrijwilligers en zijn de kers op de pudding. Een extraatje dat het leven meer kleur geeft. Zoals tuinmeubilair voor een zorgboerderij, computers voor dementerende ouderen of een duofiets voor gehandicapte jongeren. Maar ook een verwenweekend voor jonge mantelzorgers.

Elk afscheid is het begin van een mooie herinnering. Dat is waar Monuta voor staat. De mogelijkheden om het afscheid op eigen wijze in te vullen zijn groter dan ooit. Monuta maakt mensen hier bewust van, bestaat ruim 85 jaar en verzorgt jaarlijks meer dan 16.000 uitvaarten. Ervaring die Monuta gebruikt om een uniek afscheid mogelijk te maken.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE