nieuws

Facultatieve
Sponsors

Onderzoek van TNS NIPO: Overlijden van een bekende zet 50% aan het denken

Maandag 2 november: Allerzielen

27 oktober 2009

Op maandag 2 november is het Allerzielen een katholieke dag waarop de overledenen worden herdacht. Het overlijden van iemand die men heeft gekend is voor bijna 50% van de inwoners van Midden-Holland de meest genoemde reden om na te denken over de laatste levensfase blijkt uit onderzoek van TNS NIPO, uitgevoerd in opdracht van het project 'Sterven op je eigen manier' (STEM).

Iets meer dan een derde van de inwoners van Midden-Holland geeft in het onderzoek aan het (heel) belangrijk te vinden om van tevoren na te denken over wat zijn of haar wensen zijn met betrekking tot de periode vóór het eigen overlijden. Praten over doodgaan blijkt echter niet gemakkelijk. Van 50% van de inwoners van Midden-Nederland weet niemand in de omgeving (helemaal of gedeeltelijk) wat de wensen zijn met betrekking tot de laatste levensfase.

Verandering
De Stichting STEM wil hier verandering in brengen. De stichting wil mensen en hun naasten stimuleren om na te denken over hun wensen zodat ze hun eigen invulling geven aan de laatste levensfase en het overlijden. Dit doet ze door onder andere richting zorgverleners initiatieven te ontwikkelen om hun rol in dit proces goed te kunnen vervullen, het voeren van de publiekscampagne 'Leven is ook doodgaan' en het stimuleren en initiëren van andere initiatieven die hiertoe bijdragen.

Zaterdag 31 oktober bij boekhandel Verkaaik
De Stichting organiseert allerlei momenten om de dialoog aan te gaan met mensen om hierover te praten. Allerzielen is een mooie aanleiding om er eens bij stil te staan. Daarom zijn er twee vertegenwoordigers van de Stichting STEM zaterdagmiddag aanwezig bij Boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35, in Gouda van 14.00 tot 16.00 uur om in gesprek te gaan. Ook is er informatiemateriaal aanwezig, kunt u het boekje 'Wensen voor mijn leven in de laatste fase' aanschaffen of bij de boekhandel een goed boek uitzoeken. Kijk voor meer informatie op www.doodgewoonbespreekbaar.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE