nieuws

Facultatieve
Sponsors

"Phoenix Urnen ®" handbeschilderde sierurnen op Uitvaartbeurs in het Archeon (Alphen aan de Rijn).

5 oktober 2009


Op zondag 1 november is Phoenix Urnen ® aanwezig op de "Voor Altijd....." uitvaartbeurs, die gehouden wordt op het terrein van het Archeon te Alphen a/d Rijn. Voor deze locatie is speciaal gekozen vanwege het unieke karakter van het Archeon waar de cultuurgeschiedenis centraal staat, van de eerste bewoners tot aan de Middeleeuwen.

Asbewaring is van alle tijden, en al ver vóór de jaartelling werd dit gedaan door de as te plaatsen in een urn gemaakt van aardewerk uit rivierklei, die vervolgens in een urnenveld of grafheuvel werd geplaatst. Op de urnen werden soms ook eenvoudige motieven en decoraties aangebracht.

Deze traditie wordt in een heel andere vorm voortgezet door het atelier van Phoenix Urnen, met zeer gedetailleerde en kleurrijke motieven, die bedekt worden met een fraaie glanzende glazuur. Dat maakt deze Phoenix Urnen tot meer dan alleen een urn voor asbewaring, ze zijn dan ook zeer geschikt als decoratieve sierurn voor asbewaring in huis, maar ook geschikt voor plaatsing in een urnenmuur, (urnen)tuin of zelfs in een urnengraf. Door de hoogwaardige kwaliteit gaan deze urnen dan ook vele honderden jaren mee.

Naast een serie vaste decoraties biedt het atelier ook de mogelijkheid om een decoratie naar eigen idee te laten uitvoeren, bijvoorbeeld afgestemd op de hobby of het beroep van de overledene. Bij ieder product wordt een “Certificaat van Echtheid” meegeleverd.

Op de uitvaartbeurs zal Michael van de Sande een demonstratie geven van het met de hand beschilderen van zijn urnen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michaël van de Sande:

Phoenix Urnen
t.a.v. Michaël van de Sande
Oranjekanaal noordzijde 22
9415 TP Hijken
tel. (0031)- 0593 567 209
website www.phoenixurnen.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >