nieuws

Facultatieve
Sponsors

Auteur Cees Smit doneert voor de tweede keer aan stichting Vrijwilligers Palliatieve en Terminale Zorg (VPTZ)

Ruim zesduizend euro voor jubilerende stichting VPTZ

25 februari 2009

SNEEK, 20090225 -- Cees Smit, auteur van 'Krijg ik nog een zoen van je?' maakt voor de tweede keer een groot bedrag over aan stichting Vrijwilligers Palliatieve en Terminale Zorg (VPTZ): 6.577 euro. Het bedrag betreft de royalty's en winstdeling van de auteur. Eerder kreeg de VPTZ al 8.457 euro; de grens van 15.000 euro is dus overschreden. Een groot succes in zo'n korte tijd en een mooi cadeau in dit jubileumjaar van de VPTZ.

Ruim zesduizend euro voor jubilerende stichting VPTZ

In september 2008 is Cees Smit een landelijke actie gestart om alle hospices en thuisorganisaties in ons land -waar ruim 7.700 vrijwilligers werkzaam zijn- zijn boek cadeau te doen via benadering van kleine en grotere sponsors. Op 7 september vorig jaar heeft de loco-burgemeester van Utrecht het startschot gegeven voor deze inmiddels succesvolle actie: 35 hospices (met circa 2.800 vrijwilligers) hebben 'Krijg ik nog een zoen van je?' gekregen. Er zijn meer dan 5200 exemplaren, inclusief de luisterversies, verkocht. De tweede druk is geheel uitverkocht.

Een hospice is zelden een omgeving waarin een verhaal gesitueerd wordt. Een liefdesverhaal nog wel. 'Krijg ik nog een zoen van je?' verweeft op een bijzondere en integere manier de wereld van een hospice en haar vrijwilligers met het verhaal van Mendy en David. Cees Smit heeft bijna wekelijks reacties gekregen op zijn roman, zonder uitzondering positief, vol herkenning en waardering. In een recensie is het boek een vlinderlichte roman genoemd, verwijzend naar de vlinders die in het boek een rol spelen en de boekomslag sieren.

De actie gaat door. Zijn inzet is daarbij: sponsorwerving voor de resterende hospices en thuisorganisaties. Cees Smit gelooft in zijn actie. Door persoonlijke omstandigheden is hij in aanraking gekomen met het fenomeen hospice. Dat heeft hem geraakt en het is de drijfveer geweest voor het schrijven van dit boek. Hij heeft grote waardering voor de inzet van alle vrijwilligers. Vandaar dat zijn gift aan de VPTZ speciaal bedoeld is voor het opleiden van nieuwe vrijwilligers. Grootste stimulans zijn de vele reacties van zijn lezers. Speciaal voor hen zal de derde druk een nieuw voorwoord krijgen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >