nieuws

Facultatieve
Sponsors

Thema-avond “Verdriet en rouwen” bij crematorium GUV Berkenhove

13 februari 2009

GUV Berkenhove te Aalten organiseert op vrijdag 13 maart een Thema-avond met medewerking van rouw-deskundige Marinus van den Berg.

Veel mensen die rouwen om het verlies van een dierbare voelen zich vaak extra alleen omdat ze wel veel goedbedoelde opmerkingen en adviezen krijgen, maar zich niet begrepen voelen. Dat onbegrip is het gevolg van een aantal misverstanden over rouwen, zoals ”de tijd heelt alle wonden” of “als je het eerste jaar maar gehad hebt”.
Om die reden heeft GUV & Wekking verpleeghuispastor en publicist Marinus van den Berg uitgenodigd om op vrijdag 13 maart in de aula van uitvaartcentrum GUV Berkenhove te Aalten een lezing te houden over dit thema. Een onderwerp waar iedereen vroeg of laat toch mee te maken krijgt.

Het is een avond voor mensen die rouwen en voor hen die rouwenden willen steunen. Marinus van den Berg gaat onder meer in op de stelling: “je moet het zelf doen” en op alle misverstanden die er over rouwen bestaan. Vanuit zijn lange praktijkervaring in pastorale begeleiding van mensen, schreef Van den Berg verschillende gemakkelijk toegankelijke boeken over het omgaan met verdriet en rouw.
De lezing in de aula van GUV Berkenhove begint om 19.00 uur en vanaf 18.30 uur is het uitvaartcentrum geopend. In de pauze is er gelegenheid om schriftelijk vragen voor te leggen, die na de pauze behandeld worden.
Voor informatie en opgave voor de lezing van 13 maart kunt u zich telefonisch aanmelden bij Karin Brethouwer tijdens kantooruren op nummer: 0900 - 7007000 (lokaal tarief) of door een mail te sturen naar: karin@guv.nl. Hierbij dienen de complete naam en adresgegevens opgegeven te worden omdat men, in verband met de te verwachten drukte, een persoonlijk toegangsbewijs krijgt toegezonden.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE