nieuws

Facultatieve
Sponsors

Boek over ongeneeslijk ziek zijn

23 februari 2009


Hoe voelt ’t om longkanker te hebben en te weten dat je ongeneeslijk ziek bent? Sandra van Hek (48) publiceert er volgende maand het boek De Paarse Panda. Ongeneeslijk ziek, nou en? over.

Een voorloper van het boek is haar website zie www.depaarsepanda.nl. Op deze fleurige site schrijft ze over haar ziekte, en over hoe die ontdekt werd: ‘Longkanker in een niet te genezen variant: adeno carcinoom met het groeipatroon bronchiolo alveolair carcinoom; een langzaam groeiende, niet-kleincellige vorm van longkanker’. De voortekenen dienden zich al een jaar of twee eerder aan. ‘Mijn nagels werden krommer,’ schrijft ze op haar website, ‘mijn vingers gingen tintelen’. In april 2007 gaf haar huisarts uitsluitsel: ‘Ik had trommelstokvingers’. Ze sloeg aan het googlen en ze kreeg de schrik van haar leven: er was een onmiskenbare link met longkanker.

Het boek barst volgens Van Hek van geluk, positiviteit, liefde, creativiteit, levenslust, verwondering en optimisme, ‘maar dat laatste brokkelt heel langzaam af door teleurstellingen en het moeten verleggen van grenzen.’ De subtitel, Ongeneeslijk ziek, nou en? is volgens haar niet om te shockeren maar meer om te benadrukken hoe ze met de situatie omgaat.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >