nieuws

Facultatieve
Sponsors

Studenten bewijzen de laatste eer

24 februari 2009

Het dragen van de grafkist tijdens een uitvaart is niet alledaags werk. Toch is de functie van drager erg populair onder de uitzendkrachten van Gorilla Works studentenuitzendbureau. In samenwerking met Kramer Uitvaart BV in Arnhem heeft Gorilla Works een studenten draagteam opgezet. Het team van zes mannelijke studenten assisteert de uitvaartleider bij alle werkzaamheden tijdens een uitvaart. Eén van de belangrijkste onderdelen is het dragen van de kist, ookwel schouderen genoemd.

Drager word je uiteraard niet zomaar. De studenten worden speciaal geselecteerd voor de werkzaamheden en krijgen een interne opleiding alvorens ze aan het werk gaan. Ze nemen hun werk dan ook erg serieus en beseffen goed dat een uitvaart een zeer belangrijk onderdeel is voor de nabestaanden in het nemen van afscheid. Eén van de studenten noemde het bewijzen van de laatste eer iets heel moois. ‘Het maakt het werk heel interessant en je leert er een hoop van’ aldus de student.

Volgens Kramer Uitvaart worden steeds vaker jonge studentdragers ingezet. Het geeft een uitvaart een heel ander gezicht en het associeert de overledene en het afscheid met jeugdigheid en leven, waardoor de uitvaart een minder weemoedig karakter krijgt.

VN:F [1.1.5_471]

Kijk voor de meest uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Arnhem op www.uitvaart-arnhem.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >