nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nederland heeft nieuwe rouwpostzegel

“Ontbrekende puzzelstukje prima metafoor”

8 november 2007


Monuta biedt nabestaanden graag een keuze en startte een ontwerpwedstrijd voor een nieuwe rouwzegel. Iedereen kon een ontwerp indienen. De zegel ‘eeuwige leegte’ van Lilian Kemmeren is als winnaar gekozen uit meer dan 1.150 ontwerpen. Van deze zegel worden er direct 1.000.000 gedrukt, die vanaf half december beschikbaar zijn bij elke Monuta vestiging.

De rouwzegel is misschien wel de belangrijkste postzegel van Nederland. Krijg je een brief op je deurmat met deze zegel, dan weet je direct waar het om gaat. Bij alle onderdelen van een uitvaart kun je tegenwoordig kiezen. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, kisten of vervoer. Nederland heeft één groene rouwpostzegel. Monuta biedt nabestaanden graag een keuze en startte een ontwerpwedstrijd. In een paar weken tijd kwamen meer dan 1.150 ontwerpen binnen.

De jury, bestaande uit Alof Wiechmann, directeur bij Monuta en Ger Jacobs, commercieel directeur bij TNT Post, maakte de uiteindelijke keuze. Het winnende ontwerp ‘eeuwige leegte’ van Lilian Kemmeren blonk uit op drie aspecten. Alof Wiechmann hierover: “De winnende zegel moest voor ons een mooie symboliek hebben, herkenbaar zijn als rouwzegel en inzetbaar zijn in heel Nederland. Het ontbrekende puzzelstukje is een prima metafoor voor het gemis na een overlijden.” Van de winnende rouwpostzegel worden er direct 1.000.000 gedrukt. Deze zegels zijn vanaf half december verkrijgbaar bij elke Monuta vestiging.

Mensen veranderen, de wereld verandert. Daarom vinden we bij Monuta vernieuwing in de uitvaartzorg essentieel. Want ándere mensen maken ándere keuzes. Keuzes voor bijvoorbeeld een eigen rouwzegel. Monuta maakt deze keuzes mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE