nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ruim 3000 nabestaanden bezochten woensdagavond 31 oktober Herinnering Verlicht, de jaarlijkse herdenkingsavond van De Nieuwe Ooster.

1 november 2007


HERINNERING VERLICHT is een project van De Nieuwe Ooster, met medewerking van: Irene Doorenbos: fotografie/ Jos van Hest: gedichten/ Walter van Wingerden: verhalen/ADEBISI: verhalen/ Theodoor Dekker: vleugels & piano’s/ Meester Lakenman, Prof. Russolo & His Noise Intoners, Auky’s bazuinorkest: muzikale omlijsting/ Peter Gerritsen: lichtkunst/ Pyrofoor de Amsterdam: vuurkunst.

De lichtkunst in de foto's hieronder en de fotografie daarvan zijn van Peter Gerritsen. De foto van het voorplein met de lichtgevende harten is van Irene Doorenbos. De harten zijn van Pyro4 de Amsterdam.

Hieronder leest u enkele reacties:

Aan alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Dank jullie wel voor de mogelijkheid, de eenvoud, het geven, het respect.

Mijn hart is gevuld en de pijn weer een stukje geheeld

Dank jullie wel.

MarjoleinIk heb heel wat voetstappen gezet in dit park op donkere avonden, maar dit overtrof alles. Ik was (en ben nog) zeer onder de indruk. Viel van de ene in de andere positieve verrassing. Herinneringen en gedenkingen vermengd met een snufje cultuur en passend entertainment. Bij het opkomen op het park zag het al zwart van de mensen op deze avond. En de stroom hield niet op. Geen honderden, maar duizenden mensen, verwarmd en begeleid door die duizenden lichtjes en die geweldige lichtstraat. Overal een geweldig gevoel van samenhorigheid en vrede. De weergoden moesten dat wel gunstig gezind zijn. Ik wil het zo zien en niet omgekeerd. Er is een sneeuwbal gaan rollen die niet meer gestopt kan/mag worden. Dit zal uitgroeien tot een geweldig jaarlijks evenement. Zoveel mensen zullen op deze avond berusting hebben gevonden. Oh zo belangrijk. Dank ook aan de medewerkers die dat vele werk hebben gedaan en die op deze avond zo positief hebben staan uitdragen. Ik kreeg de indruk dat ze er allemaal waren. Geweldig.

Freek van Rossum. 31 oktober 2007.

ALLERZIELEN SAMEN

door de donkere poort
naar lanen van licht en vrede
stappen veel onzichtbaren
verlichte lantarenpaden langs
dwaallichtjes banen zich
snuiven houtkorven
geur van dorrend blad
koffie glühwein en wierook dichten
een onherfstige zwoele avond
gedenkende woorden
drijven de vijver over
poëtisch de weide bestrooid
voor ontvankelijke passanten
pianoklanken tillen hoog
de vlammen luchtballonnen
één zeurige mevrouw
geijkte wanklank dienend
serene sfeer bevestigend
van alle zielen samen
bij Allerzielen bijeen

Tonny Hollanders

"Indrukwekkend, warm, respectvol en zeer goed georganiseerd". Dat was mijn indruk gisteren tijdens de avond voor Aller Zielen op de Nieuwe Ooster begraafplaats. Met zoveel mensen, met een brandende kaars, door het park te lopen is iets bijzonders en brengt toch wel gedachten bij je op over de dierbare die aan ons zijn ontgaan. Vooral de muzikale bijdrage van de pianisten en de saxofoons en de gedichten hebben bij mij veel indruk achter gelaten. Ik heb het op prijs gesteld deelgenoot te zijn geweest van deze avond. Met vriendelijke groeten,
Auke Rentenaar

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE